A hanyatlás idillje

2015. november 19. 15:27

Tűzhányó kráterén ülünk Európában, és nem csak péntek éjjel óta. Mindenki úgy érzi néha, mintha múlóban volna egy békésnek és prosperálónak képzelt világkorszak, és valami homályosan ijesztő, ismeretlen hatalom érkezne meg lassan helyette.

2015. november 19. 15:27
Vári György
NOL

„Egészen zavarba ejtő könyv. Térey János megpróbálta összeházasítani a hanyatlást, a fenyegető katasztrófa előérzetét az idillel. Tűzhányó kráterén ülünk Európában, és nem csak péntek éjjel óta. Mindenki úgy érzi néha, mintha múlóban volna egy békésnek és prosperálónak képzelt világkorszak, és valami homályosan ijesztő, ismeretlen hatalom érkezne meg lassan helyette. Kevés fogalmunk van a változásról, csak az előjeleit véljük látni mindenütt.


Tűzhányók kitörésével kezdődik régi ismerősünk, Mátrai Ágoston utolsó színre lépése is, Izlandról kell távoznia, amikor szinte összehangoltan adnak hírt magukról – és a bennük forrongó mélység baljós lehetőségeiről – Európa északi és déli vulkánjai. A kitörések nyomán beköszönt a néhány éves lehűlés, A Legkisebb Jégkorszak, de a budai felső és felső középosztály Térey-figuráinak jobbára félresiklott élete folyik tovább a megfagyott országban is, ahol Orbán Viktort egy, a semmiből érkező szocdem miniszterelnök váltja 2018-ban, koalícióban a jobbközéppel, az utcára szorult, frusztrált radikálisokkal szembenézve.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2015. november 26. 20:31
A gyehenna olykor felfakad. Ne fütsetek annyira.
puszika
2015. november 24. 19:04
Valami biztatót kellett már írni a végletekig elkeseredett kommunistáknak meg liberálisoknak,igaz Váradikám. Egyébként meg Európa pontosan olyan amilyenné ti tettétek! A felelősség terhe alól nem tudtok menekülni,bármennyire is szeretnétek!! Azon a kalapon még időben igazíts!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!