Meddig rágalmazhatja Fischer Iván munkahelyét (Magyarországot) évi 1,5 milliárdért?

2015. december 09. 01:43

A lényegi kérdés: meddig árulhatja külföldön Fischer Iván munkahelyét (Magyarországot) közpénzen, azaz miért nem váltják őt le a számára a majd’ másfél milliárd közpénzt eljuttatók? Van erre még egy példa a világon?

2015. december 09. 01:43
Lovas István
lovasistvan.hu

„A visszhangokból azonban kimaradt két dolog.

Az egyik egy emlékeztető. Mégpedig arra, hogy Clintont 2011 júniusi budapesti útja előtt Ara-Kovács Attila, Dalos György, Demszky Gábor, Haraszti Miklós, Kenedi János, Konrád György, Magyar Bálint, Mécsi Imre, Radnóti Sándor, Rajk László és Tamás Gáspár Miklós június 26-i keltezéssel Fischeréhez hasonló hangú levelet küldött számára. A felsoroltak teljesen véletlenül a választók demokratikus akaratából a történelem pöcegödrébe lökött SZDSZ központi figurái voltak.

A másik dolog ennél jóval fontosabb.

Egyetlen jobboldali sajtóorgánum nem tette fel a logikus kérdést: meddig tűri a kormány és a budapesti városvezetés, hogy Fischert továbbra is világhírű zenekara élén tartsák és adófizetői pénzből évi 1,4 milliárd forinttal dotálják? Melyből csupán 60 milliót (a dotáció 4,3 %-át) fizették be az államnak bérjárulék formájában, mint ahogyan az a »Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány közhasznú egyszerűsített éves beszámoló és független könyvvizsgálói jelentés 2014. december 31«-i nyilvános kimutatásában olvasható. És amelyből kiderül, hogy a zenekari tagok nagyon nagy részét számlás fizetésre kényszerítik, hogy elkerüljék a közterhek befizetését, azaz azt, hogy az állam bérjárulék formájában ezt megkapja. Ami egyébként mintegy 19 % terhet jelentene, ha a kifizetés a jogszabályoknak megfelelően történne.

Tehát a lényegi kérdés: meddig árulhatja külföldön Fischer Iván munkahelyét (Magyarországot) közpénzen, azaz miért nem váltják őt le a számára a majd’ másfél milliárd közpénzt eljuttatók? Van erre még egy példa a világon?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pikkelő
2015. december 09. 17:33
Mindkettőnek: Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd. Voltaire
Peter8811
2015. december 09. 17:29
Fischer akkora nagy karmester, hogy még Gvantanamón is tudná vezényelni a tálib zenekart.
OberEnnsinnen
2015. december 09. 14:45
"a zenekari tagok nagyon nagy részét számlás fizetésre kényszerítik, (Fischerék), hogy elkerüljék a közterhek befizetését," Ez még hagyján. De: mi történik azokkal a zenekari tagokkal, akik történetesen nem állnak be a gyalázat mögé, amit Fischer előad a magyarok ellen? Hogy van ez? Egy olyan ember dirigálását kell elviselniük, aki meggyalázza a hazájukat, hivatásszerűen? EZT kell Balog miniszternek nagyon sürgősen helyre tenni. Ha arra gondolok, hogy Szaniszlót megalázták - akinek Fischer a cipőfűzőjét nem köthetné meg - az jön le: itt valamit nagyon túllihegnek valakik. Hogy ti. ha valaki zsidó származása mögé bújva gyalázkodik, azt "hagyni kell és nem szabad számon kérni"! Szerintem ennek semmi köze semmiféle zsidósághoz. Magyar-gyalázáshoz annál inkább.
2015. december 09. 13:03
A címben feltett kérdés kiváló! Egyébként hajszál pontosan addig, ameddig közérdekű adatként nyilvánosságra nem kerül, hogy az elmúlt 25 évben mennyi támogatást kaptak itthon és külföldön a különféle cionista gittegyletek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!