Páva – a hagyomány Virtuózai

2015. december 22. 21:54

Kicsi gyerekek nőnek óriásokká, teremtenek olyan pillanatokat, hogy úgy érzed, jelen van az Isten, még esetlenül mozgó, nehezen fogalmazó csemeték nyitnak meg elfeledett utakat.

2015. december 22. 21:54
Orbán György
Töprengő

„...és nem hiszel szemednek-fülednek: e hajdani társak kicsi gyerekek, fiatalok húrpengető ujjain, apró lábak csizmáin, csilingelő kislány-kisfiú hangokon, pici kezek billentyűérintésein elevenednek meg számodra, mert korszerűtlen, avíttas szemléletű őskövületek, életképtelen fosszíliák, a konzumőrület világának első számú közellenségei azzal az aberrált ötlettel álltak elő, hogy KULTÚRÁT közvetítenek, igazi, hús-vér TEHETSÉGEKET keresnek, szembemenve a huszonegyedik század minden fizikai törvényével. És a reklámok, visítozások, szilikonmellek, műmeghatódások helyén megtörténik a lehetetlen: kicsi gyerekek nőnek óriásokká, teremtenek olyan pillanatokat, hogy úgy érzed, jelen van az Isten, még esetlenül mozgó, nehezen fogalmazó csemeték nyitnak meg elfeledett utakat évezredekig hatni, irányítani tudó, mára egy mozdulattal kisöprendő HAGYOMÁNYOK (mily átokszó!) felé, elevenítenek meg soha le nem írt, mégis mindenkor és mindenkire érvényes törvényeket; tárják eléd a MUZSIKA életet teremtő és megtartó erejét, a hárfa, a zongora, a harmonika, a trombita, cselló és ki tudja még hány hangszer éteri harmóniáit.

Köszönet érte. Mert ezeken az estéken az önfeledt, az alkotás boldogságában kipirult gyerekarcok segíthettek még ha csak néhány pillanatra is elhitetni velünk, kevesekkel, suttyomban könnyeiket törölgető, itt ragadt őslényekkel, hogy: van remény.

Van.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 16. 15:52
Ennek kapcsán két kiegészítésem lenne. Az egyik ezt hívják közszolgálati tévének. A valódi értékekre koncentrál (ha hozzávesszük a három korosztályos komolyzenei vetélkedőt is ) akkor látható igen sikeres ez az oldal. A másik, ezek a gyerekek játszva élik meg a magyarságukat, csillogó szemmel mutatnak példát arra, hogyan lehet a tanulmányaik mellett a szabadidejüket egészségesen, vidáman és nagyon hasznosan töltsék el.
Volo
2016. január 08. 15:33
"...és nem lehet olyan város táncegyüttese döntős, amelyiknek nem Fidesz-es a polgármestere." Te szimplán hülye vagy!
Teknős
2016. január 08. 15:33
Hm! A Bartina jó volt, nagyon jó! Semmi köze nem volt a pártpolitikának a pávához! A gyerekpáva igen erős volt, a Bartina a legjobb volt!
tessen
2016. január 08. 15:33
Figyelembe véve a mandátumeloszlásokat (pl. 23 megyei jogú városból összesen 3 azaz három (!)városban NEM fideszes a polgi), túl sok sansz nemigen volt a másmilyen eredményre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!