A The New York Times megrögzött előítélete

2016. január 11. 10:32

Az amerikai újság ugyanakkor nem óhajtja beismerni és hasábjain közzétenni, hogy merő előítéletességből megrágalmazta hazánkat.

2016. január 11. 10:32
Csontos János
Magyar Idők

Elismerte a The New York Times újságírónője: tényállításaival ellentétben nem tudja bizonyítani, hogy magyar börtönőr szexuális indíttatásból szír menekült nőt bántalmazott volna. Az amerikai újság ugyanakkor nem óhajtja beismerni és hasábjain közzétenni, hogy merő előítéletességből megrágalmazta hazánkat.

A magyar kormány azonban, amely a jelek szerint avíttas módon demokrata elveket vall, hisz a sajtótisztességben és nem híve a kritikátlan tekintélytiszteletnek. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint további jogi lépéseket tervez a valótlan állítások miatt, amennyiben a lap rövid időn belül nem tesz eleget a korrekcióra vonatkozó kérésnek.

Az ominózus cikk szerint egy szír nő azt állította, hogy egy magyar börtönőr súlyosan bántalmazta, mert elutasította a közeledését. A hölgy nyilvánvalóan hazudik, mert börtöneinkben kizárólag felnőtt férfiak voltak és vannak idegenrendészeti őrizetben: ezt az amerikai kollegina egy gyors ellenőrző hívással vagy e-maillel is lecsekkolhatta volna. De nem csekkolta le, mert előítéletességében ezt a vad pusztai magyarokról nagyon is el tudta képzelni. Ám az ő hibáját a lapvezetés is körömszakadtáig védelmezi, s ez már nem szakmai botlás, hanem jogi kérdés: ha az önkéntes helyreigazítást nem lépik meg a hitelességvesztés és presztízsveszteség elkerülésére, akkor egy milliárdos nagyságrendű jóvátétel talán kellően elrettentő lehetne a jövőbeli potenciális rágalmazásokra nézve.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2016. január 11. 16:57
Mivel Magyarország sohase törődött hírnevével, könnyű pofozógépek vagyunk. Már a kommunisták bukása után közvetlenül meg kellett volna szervezni az ország hírnevének szervezett védelmét.
BőröndÖdön
2016. január 11. 15:06
Köszönjük az éberségét a Párt központi lapjának.:)
pollip
2016. január 11. 11:42
Az amcsi újság azt mondta, 1960-valahánytól nem vesztettek sajtópert. Akkor éppen ideje:-)))
Onurisz
2016. január 11. 11:32
Nem szabad hagyni! Nem csak a börtönbeli erőszak nevetséges kitaláció. Az egyik legaljasabb lejáratás, amikor megfélemlített arab nők bemondása alapján nemi erőszakkal vádolnak meg rendőröket, s ezen keresztül egy országot. Majd pont egy koszos, izzadt, nyár közepén tetőtől talpig beöltözött, gyerekekkel körülvett, ijedt arab nőre gerjednek a magyar rendőrök a határ mentén. Ráadásul a boszniai háború óta nálunk tisztában van mindenki azzal, hogy mit jelent a muszlimok számára a nemi erőszak. Micsoda disznóság ez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!