Kedves Abdul!

2016. január 03. 11:18

Látlak a tévében, ahogy jössz, csak jössz, mint egy tenger, s el akarsz venni tőlünk itt mindent. Mert te katona vagy, mert te honfoglaló vagy, mert te veszély vagy, mert te konkurencia vagy, mert te pénz- és földelvevő, munka- és feleséglenyúló vagy, mert te maga a fekete ördög vagy.

2016. január 03. 11:18
drMáriás
Litera

„Kedves Abdul!


Nekem mára sikeres vállalkozóként itt 300 eurós fizetésem van, emellett egy tizenegy éves Fordom, amely nincs épp a legjobb állapotban. Nem tudnád ott megérdeklődni, miként juthatnék egy, mondjuk a te ötéves Mercedesednél öregebb, de még jó állapotú járgányhoz? Tudod, egy a sorsunk, egyek vagyunk, bevándorlók, vendégmunkások, új csapatok, pártok, zászlók szurkolói, se azok, akiknek születtünk, se azok, akikhez menekültünk, s ezzel a közös identitásunkkal sem ártana kezdeni valamit.

Megérdeklődhetnéd, mondjuk a marketinges barátaidnál, akikkel a céges focimeccseken szoktál találkozni, tudnának-e pénzt szerezni egy remek rendezvényhez, egy a kulturális sokszínűséget bemutató és dicsérő, a kölcsönös megértést elősegítő fesztiválhoz. Ahol fellépnének a te embereid népdalokkal és rockzenével, a németek felolvasnák értékes és izgalmas elmélkedéseiket a demokráciáról, mi magyarok pedig eljönnénk, kiállítanánk néhány képet Sztálinról, Hitlerről, Merkelről és Orbánról, aztán ha kifizetnék a szállásunkat, az útiköltségünket, s a céges haverjaid vennének egy-két képet, végre nekem is lehetne egy Mercedesem. Mindebből persze te is kapnál százalékot, s akkor te egy még újabbat spájzolhatnál be magadnak.

Elintézed ezt, szeretett Abdul barátom?

Én majd azután cserébe visszahívlak téged és a komplett fesztivált ide, az én új hazámba, amely a saját véleménye szerint a legtöbbet tette a megértésért, a toleranciáért, az élet tiszteletéért, a békéért, az empátiáért, az emberségességért, a keresztény értékekért, a befogadásért, és úgy általában, minden szinten a színtiszta humánumért. Sajnos nem hiszem, hogy erre a célra itt bármilyen támogatást tudnék szerezni, ezért célszerű volna, minél előbb beadunk egy pályázatot Brüsszelbe. A fesztivál helyszíne az a röszkei határátkelőhely lesz, ahol 2016. október elsején lesz 25 éve, hogy átmenekültem a szerb géppisztolyosok között, s ahol te idén szeptember 16-án már nem tudtál, mert kerítést emeltek eléd, s egy röhejes ósdi vagonnal és egy sokkal kevésbé röhejes rendőrsorfallal elzárták előled a magyar mennyországba vezető utat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. február 18. 06:02
Litera, az irodalmi portál. Feldughatjátok magatoknak sefüle sefarka irodalmárok.
Bolond Istók
2016. február 06. 20:26
Ez a drMáriás olyan mint a berki?
Bolond Istók
2016. február 06. 20:26
Hogy is mondják? Aki olyan egyszerű, hogy csak egy kalapács van a kezében, az mindent szögnek lát. :D
atila68
2016. február 03. 16:07
Hö? Ez is mást okol a nyomoráért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!