A kölni lidércnyomás után: az iszlám és az európai életmód

2016. január 24. 10:08

A mindennapi létünk alapjait érintő, életvezetési kérdésekben nincs közös pont az iszlámmal. Ezért nincs és nem is lehet integráció.

2016. január 24. 10:08
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Idők

„S mi a mindennapi életünk alapja? A személyes kapcsolatok, a másik nemhez való viszony, a család, a szexualitás.

Éppen Jézus alapján, a keresztény hit, s az erre épülő Európa minden ember egyenlőségét és szabadságát hirdeti. A nőket is beleértve. Az iszlám viszont erről alapjaiban másként gondolkodik. Idézném Lénárd Anna képzőművész, sétaszervező szavait a Vasárnapi Hírek című lapból, aki a keresztény és a zsidó vallás után az iszlám mellett kötött ki: »… az iszlám nem tekinti a nőt és a férfit egyformának, és mivel nagyon különbözőek, nem is lehetnek ugyanazok a jogaik.« Azt állítja – az iszlám e tételeivel egyébként azonosulva –, hogy a nők is élveznek előnyöket. Mégpedig: »… a muszlim nőnek joga van ahhoz, hogy eltartsák. Vagy a férje, vagy a társadalom. Nem kerülhet bele abba a helyzetbe, hogy magának kelljen gondoskodnia a saját megélhetéséről.«

Magukért beszélő sorok, nem igényelnek kommentárt. Ne csodálkozzunk – és próbáljuk felfogni –, hogy az arab fiatalok számára az utcákon járó, illetve Kölnben szilveszterkor szórakozó lányok és asszonyok megjelenésük és öltözködésük alapján gyakorlatilag prostituáltnak számítanak. Ebből pedig már következik, mit tesznek. Nem akarok senkit sokkolni, de sok-sok nőre éhes arab fiatalembernek Európa Arábiából nézve úgy jelenhet meg, mint egy piros lámpás ház. Mi viszont ragaszkodunk lányaink és asszonyaink egyenjogúságához, méltóságához a körmünkszakadtáig. S ha már a végleg meghülyült liberálisok, kisebbségvédők, akik már a nők jogaiért való harcukat is inkább feladják, csak hogy szerethessék a »még másabb« migránsokat, képtelenek erre, megtesszük helyettük és értük is.

Egyszóval: a mindennapi létünk alapjait érintő, életvezetési kérdésekben nincs közös pont az iszlámmal. Ezért nincs és nem is lehet integráció. S ezért kell azonnal leállítani a migrációáradatot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alabanda
2016. január 25. 07:59
Közhelyek. De hátha többről van itt szó: http://nol.hu/kulfold/eroszak-az-orvenyben-1586153 "A jelenségnek már saját neve is van: taharrush. Nemcsak a kivágott ruhában turistáskodó idegenek, hanem a talpig beburkolt helybeli nők is áldozatául eshetnek az arab világban elharapózott tömeges erőszaknak. ""A ­fiatal férfiak által csoportosan elkövetett bűncselekménynek arab neve is van, el-taharrush jama’i, rövidítve taharrush. Ami 2015 szilveszteréjszakáján részben megérkezett Európába is..."
Amondó
2016. január 24. 19:57
Márpedig az integrációnak vannak ígéretes részeredményei. A "menekültek" körében az al-Kohol már az al-Kaida népszerűségével vetekszik. Egyébként is alakul az integráció - persze a kisebb ellenállás irányában. Ld. poszt-Németország, a jövőbeli női divatra vonatkozó hatósági ajánlások.
citizen12
2016. január 24. 15:32
Mostanában gyakran megfordul a fejemben: Nem lenne már ideje, hogy az európai nők maguk is elkezdjenek kiállni a jogaikért, és az aktuális veszélyt látva komoly és látható tiltakozást indítsanak a jogaikat fenyegető muszlim bevándorlás ellen?
Vezetéknév Utónév
2016. január 24. 15:29
Ha egy kormánypárti értelmiségi, akinek az lenne a dolga, hogy fellépjen a társadalmi előítéletek és kirekesztés ellen, inkább ráerősít azokra és büntetlenül szíthat iszlamofób indulatokat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy egy beteg, idegengyűlölő országban élünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!