A CSOK valójában csak a csókosoknak jár?

2016. január 06. 16:01

Felháborítónak tartjuk, hogy a Fidesz úgy állította össze a Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) feltételeit, hogy az nem érhető el azok számára, akiknek valóban szükségük lenne rá.

2016. január 06. 16:01
Harangozó Tamás
MSZP.hu

Az MSZP üdvözöl minden olyan kormányzati intézkedést, amelyben a közpénzt nem Orbán Viktor stadionjaira és kisvasútjára, hanem a magyar emberekre költik.

Ugyanakkor felháborítónak tartjuk, hogy a Fidesz úgy állította össze a Családok Otthonteremtési Kedvezménye (CSOK) feltételeit, hogy az nem érhető el azok számára, akiknek valóban szükségük lenne rá. Így a magyar fiatalok többségének továbbra is marad a reménytelenség és a kivándorlás, a CSOK 10 milliós támogatását illetve kedvezményes hitelét pedig úgy tűnik, csak a tehetős csókosok tudják majd igénybe venni.

A Fidesz másodrendű állampolgárként kizárja a CSOK-ból azokat, akiknek álláskeresési támogatásból, szakképző iskolai tanulmányokból, vagy közmunkából származik a társadalombiztosítása. Számukra továbbra sincs sem bérlakás-program, sem kedvezmény, semmilyen támogatás, őket ismét cserbenhagyta a Fidesz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2016. január 07. 10:34
Én meg úgy látom felelőtlem módon nyitva hagyták az ollót. Rengeteg lehetőséget kínálva a visszélésekre. Mi van, ha a három gyerek után felkarmolják a tíz millát és azután hatan hétfelé mennek? Ki fogja azt a pénzt behajtani? Marad a három gyerek , amiből kettőt az államnak kell majd eltartani. Nagy üzlet. Lassan harminc éve is van annak, amikor az állam úgy akarta visszaszerezni a kintlévőségeit,hogy a lakástörlesztések,és közműtartozások felét elengedte, ha a tartozás másik felét a delikvens egy összegben törlesztette. Megsúgom így sem volt nagy siker. Mert, még az ötvenszázalékos haszon sem kecsegtett sokkal. Akik milliárdokkal tartoztak azok sohasem fizettek, a tartozást lenyelte az állam,pontosabban te meg és, a költségvetés. Most vajon miért lenne másképp?
trendo
2016. január 07. 07:18
Más dolog a "rászorultság" és megint más a "hitelképesség". Más rétegek tartoznak ide vagy oda. Akik reálisan nem képesek bankhitelt felvenni(pláne nem visszafizetni), azoknak a helyzetén csak teljes mértékben közpénzből lehet(ne) segíteni, amire se forrás nincs, se politikai akarat. Csak az a kérdés, hogyan fognak ezek a rétegek kivergődni a mélyszegénységből. A közmunka csak elodázása a nyomorgásnak, konzerválja azt az életmódot, amiben most is tengődnek. Pénzt a kezükbe adni alig hatékonyabb, mintha kazánban égetnénk el. Valódi (versenyszférás) munkalehetőség még mindig nincs, mert a magyar kkv nem tud annyit kitermelni, hogy felülfizesse a kvázisegélyként funkcionáló közmunkapénzt.(Ugyanannyiért vagy alig többért nem mennek el az emberek dolgozni) Keserves és igen hosszú módja a kivergődésnek az lehetne, ha a közoktatás megfelelően funkcionálna és el lenne látva pénzzel. Az iskolába pedig szinte korbáccsal el kéne hajtani minden tankötelest. Reménytelen az ügy, mivel az első eredményekhez is min. 25 év kell. Az adófizető középosztálynak pedig nemcsak a forráshiánnyal, hanem saját önzésével és rövidlátásával is meg kéne küzdeni, hogy önként a zsebébe nyúljon mások segítése érdekében.
Bokros Birka
2016. január 07. 07:18
A pénzt meg a Gyuszi taxis hordta az MSZP sameszainak! :D
Szergej Csagajev
2016. január 06. 23:28
Milyen jó üzlet lesz mostantól nyugatra vándorolni, ahol lassan az utcára sem mehetsz le biztonságban. Azt nem bírom a maszopban, meg a kitartott libsi médiában, hogy a szegénység egyetlen okaként Orbánt jelöli meg. Persze, lehet, hogy ha nagyon igazságosan, minimális lenyúlással kezelnék a pénzeket, mindenki többet keresne 4-5 ezer forinttal havonta, de nagyjából ennyiben látom a felső határt. Közben egész egyszerűen nincs mit visszaosztani, legalább minimális mértékben önálló gazdaság nélkül nem is egyszerű. Arról már annál inkább megfeledkeznek előbb említett arany pofijaink, hogy ez igen komoly mértékben az annyira ajnározott nyugat műve is. Persze nem felejthetjük el azokat sem, akik 1990-2000 között a komplett magyar gazdaságot kiadták nyugati kézre 1-2 évi haszon áráért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!