A szó hatalma

2016. január 05. 14:54

A hatalomgyakorlónak mondott média vajon időzne egy percet is olyan fogalmakkal, amiket nem az olvasó diktál számára? Együtt döntjük el vagy mások már eldöntötték előttünk, hogy mi a magyar valóság?

2016. január 05. 14:54
Laczó Balázs
Kisalföld

Pedig az ország lakosságának életét ezek a fogalmak annyira sem érintették a valóságban, mint 2009-ben a H1N1. Mégis a H1N1 volt hét éve az év szava, s nem a válság. Ugyanígy: míg mi az osztrák határ és Vámosszabadi mellett legalább valamicskét személyesen is érzékeltünk a menekülthullámból, addig mondjuk az ózdiak, a martfűiek vagy a paksiak semmit – mégis közvetve ezzel töltöttek a nap 86.400 másodpercéből 8000-et. S legfőbb szavaik a »migráns«, a »menekült« és a »kerítés«. Mert ha szavaink a minket érintő problémákhoz kötődnének, akkor 2013-ban az »árvíz« is helyet kap az örökzöld »szelfi« árnyékában. De a töltés szerencsére nem szakadt át, az ár elvonult, ez a nyavalyás szelfi meg itt maradt nekünk még 2015-re is dobogósnak.

Ki befolyásol kit? Ön engem vagy én önt? A hatalomgyakorlónak mondott média vajon időzne egy percet is olyan fogalmakkal, amiket nem az olvasó diktál számára? Együtt döntjük el vagy mások már eldöntötték előttünk, hogy mi a magyar valóság?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!