Ki akar még Charlie lenni?

2016. január 08. 08:44

Mohamed-karikatúrák miatt muszlim terroristák mészárlást végeznek egy szerkesztőségben, a vérengzés évfordulóján pedig a lap egy véreskezű keresztény Istent tesz a címlapra, gépfegyverrel. Értik? Nem? Nincsenek ezzel egyedül.

2016. január 08. 08:44
Mózes Szabolcs
Új Szó

Sokkal riasztóbb az a sztereotip üzenet, amelyet a mészárlás miatt világhírűvé vált lap karikatúrája, vezércikke, irányvonala hirdet. A címlapon az áll: A gyilkos még mindig fut. A szerkesztők szerint ugyanis Isten, a hit öl, ezért ők minden vallás ellen lázítanak. Nem, kedves kollégák: nem Isten öl, hanem az emberek. Akik közt vannak jók és rosszak.

Igaz emberek s bűnözők. A vallásosak és az ateisták között is, mindkettőből. Attól, amit a Charlie állít, csak egy lépés az a vélemény, mely szerint egy hívő potenciális bűnöző vagy terrorista. A francia lap által kreált tartalom így nem csupán kamaszos blaszfémia, hanem a társadalmi békére és a valós toleranciára nézve veszélyes zagyvaság.

A 20. század két legvéresebb, messze legtöbb emberáldozatot követelő diktatúrája (a kommunizmus és a nácizmus) istentagadó rendszer volt, amelybe hosszú távon nem fért bele a hit. Mégsem állítjuk azt, hogy az ateisták terroristák lennének, vagy a társadalom szabadságát fenyegető egyének.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. január 08. 18:13
"Ki akar még Charlie lenni?" A mi táblás emberünk biztosan.
nimród
2016. január 08. 15:07
Ki érti ezt (mármint a Charlie Hebdo viselkedését)? Normális aggyal nem is lehet őket megérteni. Mert ezek nem normális emberek, hanem megszállott liberál-bolsevikok. A leninista-sztálinista bolsevikok méltó utódai. A bennük munkáló gyűlölet semmivel sem gyengébb, mint elődeiké volt. De mivel a tényleges öléshez nincs meg a hatalmuk, jelképesen ölik mindazt és mindenkit, akit vagy amit gyűlölnek.
Box Hill
2016. január 08. 13:55
Nem csak gépfegyver van ott. Ne feledkezzünk meg a "mindent látó szem"-ről sem, a szabadkőműves szimbólumról. "Manapság a mindent látó szemről sokaknak a szabadkőművesség jut eszébe. A Szem a szabadkőműves ikonográfiában először 1797-ben jelent meg," (Wikipaedia)
Adam5
2016. január 08. 12:56
Lehet, hogy nem minden muzulmán terrorista, de a terroristák talán 90%-a muzulmán. És itt elő is jön a cigánybűnözés kifejezés. Ugyanott tartunk, csak most már egész kontinenst érintő kérdés. Bevezessük a muszlimbűnözés szóhasználatot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!