Vacsorára rétes

2016. január 21. 13:48

Nemzetünk pelyhedző szakállú ifjai nem fognak rétest kapni vacsorára. Pedig a rétes nagyon jó! Katonának az való!

2016. január 21. 13:48
Werner Krisztina
Kisalföld

Apákká érett családfők baráti körben előadott adomái a katonaságnál elszenvedett megaláztatás, amit a nők ugyanúgy unnak, mint ők a szülőszobai történeteket az első jósló fájástól részletezve. Sose fogom megtudni, mennyi túlzás van ezekben a múltidéző bakahistóriákban: a fogkefével sikált padlóban, a sárban gázálarcban kúszásban, a balról érkező „atomvillanásban", a meztelenül végigdidergett sorozásokban, a moslékot idéző kosztban, az alpárian káromkodó tisztekben, az értelmetlen masírozásban menetfelszerelésben. Ettől lenne férfi a férfi? Hogy parancs és értettem? Kussoltak, megalázták és lelkileg meggyötörték a néphadseregben azokat a fiúkat, akik egyidősek a mai politikai elittel.

Ha nemzeteszménynek megidéznénk egy vágyott kort, akkor ne bakában gondolkodjunk, hanem Baradlay Richárdban, aki katonaerényei mellett a makulátlan becsület, büszkeség, lovagiasság, egyenesség és jó kedély példája.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. január 22. 10:35
Remélem kiszel tünde belpolitikai elemzését már nem fogják idézni.
malakka
2016. január 22. 08:16
Bizonyára nem attól férfi a férfi, hogy parancs értettem. De. Látszólag nincs szoros összefüggés. Angliában egy, a munkaadók között végzett felmérés kimutatta, hogy egyre több baj van a pályakezdő munkavállalókkal. Többségük nehezen boldogul kezdetekben, ugyanis egyszerűen képtelenek utasításokat végrehajtani. A felmérés elemzői szerint ebben nagy szerepe van a liberális gyermeknevelésnek és oktatásnak. Tulajdonképpen elmondható, hogy a fiatalok az első munkahelyükön kerülnek életükben először olyan helyzetbe, hogy valaki utasítást ad, nekik pedig végre kell hajtaniuk, vagy az utcán találják magukat. Mindez súlyosbítva az életkorukból fakadó "majd azt én tudom és jobban tudom" attitűddel számukra nehezen feldolgozható frusztrációval jár.
Tesze Tosza
2016. január 22. 05:58
Egyébként én sem posztolok az intimbetétekről Krisztina mert nem lennék hiteles. És ez engem zavar,de látom kegyedet egy cseppet sem.
rozsogátor
2016. január 22. 00:38
Neeem! Attól lesz férfi a férfi, hogy mindezen megalázásoktól nem rohant zokogva anyuci szoknyájára és évek elteltével egyszerűen csak egy jót röhög az egészen. Esetleg életre szóló barátságokat (nekem is sikerült) köt a többi hasonszőrű "SZH"-val. Szopatott Honvéd mert úgyse tudnád miről beszélek te agyhalott liberó. Jaa és még valami ami fontos te ostoba. Tudok lőni AK47-el és AMD-vel is. Alkalom adtán megmentheti a családom és a saját életemet is. Te meg tartsd a kölköt a szoknyád alatt és hagyd, hogy amikor rosszra fordul a helyzet akkor maximum bunkóként tudjon használni egy gépkarabélyt. Mindenféle tisztelet nélkül: Egy sorkatonaságot (simán) túlélt Magyar férfi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!