Köln: a behinek támadása

2016. január 20. 14:27

A Behódolásban a muszlim világ győz. Szathmári Kazohiniájában a hinek végül bevonulnak a behinek párhuzamos társadalmába és azt mondják, elég volt! Nem tartunk el tovább titeket... Én nem vagyok Behódolás-párti.

2016. január 20. 14:27
Zárug Péter Farkas
Demokrata

„A 2015-ös év csak az alap volt.  Alapkő volt a népvándorlás megindulása, a párizsi merényletek, a macedón-görög határ áttörése, a magyarországi határkerítés felépítése, Merkel és Faymann végzetes beengedő politikája, az abnormális európai vezető politikai osztály Brüsszelben, az erdogani rendszerrel megkezdett EU tárgyalás, és a 72 milliós Törökországnak adott vízummentesség, ami Georg Spöttle kiváló hasonlatával élve, az európai muszlim-kérdés és bevándorlás-probléma kezelés kapcsán olyan, mintha Belzebubbal akarnánk kiűzni az Ördögöt.

(...)

Mona Lisa csadorban.

Ismert a jeles francia szerző, Michel Houellebecq tavalyi sikerkönyvének borítóképe.

A Behódolás fikciós regény – milyen a sors fintora? – pont a Charlie Hebdo-merénylet napján jelent meg Franciaországban.

Azonnal nagy vitákat váltott ki Európában, mert 2022-re már egy olyan Franciaországot vizionál, amelyben a Muszlim Testvériség 20 százalék körüli eredményt ér el a választásokon, és a baloldali politika nekik kiszolgáltatva végül Franciaország iszlám behódolását fogja végrehajtani, felszámolva ezzel a francia forradalom eszméit: a szabadságot, egyenlőséget és testvériséget, pontosan ugyanezen elvek parttalan értelmezése által.

(...)

 

De a kölni szilveszterben én inkább a behinek támadását látom.

Egy másik disztópiának, és egy méltatlanul elfeledett magyar szerző negatív alakjainak agresszióját a többséggel szemben.

Szathmári Sándor fő művében, a Kazohiniában (megjelent 1941, 1946, 1957,1972.) egy XX. századi Gulliver-utazást ír le, amikor is a hős hajótörés eredményeként Kazohinia ismeretlen szigetére kerül, ahol a hinek élnek. Ők hideg, racionális és fejlett társadalomban élnek, teljes egyenlőségben, amelynek betartásához még törvények sem kellenek.

Vezérelvüket, követett magatartásmintájukat Szathmári kazonak nevezi. Aki nem kazo módon viselkedik, azt nem is tekintik hinnek. A tudatlanokat – így a főhőst is – belohinnek nevezik.

A hin társadalomba beilleszkedni, vagyis a kazo szerint élni nem képesek pedig a behinek, akiket a hinek saját érdekükben egy zárt telepen helyeznek el és elkülönítetten gondoskodnak róluk.

Gulliver is közéjük kerül, és megtapasztalja az emberi civilizálatlan együttélés lélekölő és pusztító világát. Aztán kitör a „buku” a háború, ami ellen Gulliver felszólal és ezért máglyán akarják megégetni a behinek…

Kölnben elkezdődött a nagy európai buku. A Behódolásban a muszlim világ győz. Szathmári Kazohiniájában a hinek végül bevonulnak a behinek párhuzamos társadalmába és azt mondják, elég volt! Nem tartunk el tovább titeket…

Én nem vagyok Behódolás-párti...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2016. május 21. 00:58
Ez a Zárug egy látnok vagy mi? Honnan tudja,hogy végül ki győz? Egy folyamatban vagyunk de senki nem tudja mikor lesz vége és azt meg pláne nem hogy mi lesz a vége. Most az 500milliós kontinensre jött egymillió arab. Volt már itt max 30millió. Akkor ez miért a vég? Ez az ember ez a Zárug egyetemen tanít. Szegény fiatalok.
csehov
2016. április 12. 23:52
Tisztelt Zárug Péter Farkas ! Kérem ne higgyen a negatív kommenteknek. Ön pl. a tv-s vitaműsorok egyik legkarakteresebb figurája . Az Ön személye, alaposan, sarkosan megfogalmazott véleménye és szarkasztikus humora azok, amiért pl. egy tv-adást akkor is megnézek, ha különben nem tenném.
kukagyerek
2016. január 31. 10:49
Zálog Farkú bácsi! Amit letetszett írni abban van némi igazság. Viszont amit a tévés vitaműsorokban előszokott adni, az majdnem mindig hemzseg a sok hülyeségtől. De hát, ha jól fizetnek érte....!
CoolKoon
2016. január 29. 10:54
Érdekes, nem is tudtam, hogy a Demokrata náci lap. De most már legalább tudom. Sajnos a cikk nemcsak hazudik (az nem igaz, hogy a háborús helyzetben erőszakoskodókat megvetették még a sajátjaik is, az oroszok pl. sajátjaikat hősként ünnepelték, pedig azok aztán raboltak meg erőszakoltak mindenhol, bárhova mentek), de még rasszista felhangú is (ilyen beteges kényszerrel hangsúlyozza, hogy "fehér, fehér", miközben igazából a közel-keleti arabok is azok, annyira legalábbis mindenképp, mint pl. a dél-olaszok vagy a görögök). A végére azok az apokaliptikus víziók meg.....no comment.....igen nagy kár, hogy bezárták a Lipótot.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!