Túltolt bicikli

2016. február 04. 13:17

Miért ördögtől való az intézmények autonómiája, vagy a tankönyvválasztás szabadsága, meg az az óhaj, hogy legyen végre egy kis nyugalom az iskolákban politikától, reformdömpingtől mentesen?

2016. február 04. 13:17
Keszei L. András
Kisalföld

Szóval helyzet van. Pedig a miniszter maga mondta, már olyan stabil az ország, hogy lehetőség nyílik belső korrekciókra az oktatási rendszerben, az érintettek érdekeit jobban figyelembe véve. De akkor miért olyan nagy kérés például, hogy egyeztetés nélkül ne lehessen jogszabályokat módosítani, hogy az iskolákban az igazgató legyen újra a főnök teljes munkáltatói joggal a nyakukra ültetett Klik helyett, hogy ne kelljen feleslegesen délután négyig minden gyereknek iskolában ülnie, hogy a túlmunkáért pluszpénz járjon? Miért ördögtől való az intézmények autonómiája, vagy a tankönyvválasztás szabadsága, meg az az óhaj, hogy legyen végre egy kis nyugalom az iskolákban politikától, reformdömpingtől mentesen?

Gárdonyi írta vagy százhúsz éve: a néptanító szívét vasból alkotta az Isten, hogy elbírja azt a sok kegyetlen lábat, amivel a sorsa meggázolja. Nem tudom, most mire jutnak. De ezekből a bizonyos lábakból ma sincs kevesebb.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2016. február 04. 17:59
Mondotta ma Lázár:komcslibsik a szoci világot akarják az oktatásban vissza állitani.Igaza van.
totyalaci
2016. február 04. 16:04
Nem baj,majd akkor leszek rád kiváncsi, ha felülről kettőre korlátozzák az általad nézhető TV csatornák számát. Mondjuk TV1 Meg Duna. Akkor ki fog az eszedbe jutni?
Szúnyog
2016. február 04. 15:22
A tankönyvválasztás szabadságánál sokkal fontosabb volna a szegregálás, az, hogy ne süllyesszék le a színvonalat mindenütt, hogy ne kelljen elviselni alkalmazkodni nem akaró diákokat, szülőket. De erről kussol az összes reformer, miközben összes eddigi reformjuk közös jellemzője, hogy a diákok mind hülyébben kerülnek ki az iskolákból.
tevevanegypupu
2016. február 04. 14:15
Ostoba, iszonyatos társaság az utóbbi évtizedek pedagógustársadalma, nagyon kevés kivétellel. Ha valóban reform kell, akkor félresöpörni kilencven százalékát és jöjjön egy új generáció, nagyon alaposan megválogatva.Akik most vannak, Gallónéval az élén, nem alkalmasak. NEM alkalmasak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!