Újabb csoportok

2016. február 22. 12:19

Ez az öt ember néhány hónapja beadta menedékkérelmét s azon kevesek közé tartoznak, akik várják a döntést. Körülöttük pang a 200 fős tábor, mi ez a száz ember már a nyári heringérzéshez képest?

2016. február 22. 12:19
Laczó Balázs
Kisalföld

Ez az öt ember néhány hónapja beadta menedékkérelmét s azon kevesek közé tartoznak, akik várják a döntést. Körülöttük pang a 200 fős tábor, mi ez a száz ember már a nyári heringérzéshez képest? Azóta is szinte mindennap bebuszoznak a délelőtti járattal vagy besétálnak délután, megveszik a zsemlét, a vizet. Majd öt sajtómentes hónap után újra megpillantanak egy stábot, s valószínűleg ők is ugyanazt kérdik egymástól: »Milyen helyzet lehet, hogy ezek megint itt vannak?« Mi pedig, mint az állatkert kíváncsi lakói, hisszük szentül, hogy mi szemléljük a rácson át a szórakoztatásunkra összesereglett látogatókat, míg ők ezt fordítva látják.

De hiába tudhatnak angolul, most sem kérdezik meg őket arról, mit keresnek a főúton, csak lefilmezik megint, mint a vadat. Pedig elmondanák, ahogy nekünk is mindig készséggel elmondták annak idején: »Helló, vettünk zsemlét és vizet, minden oké.«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2016. február 23. 08:09
Öt ember..hát nézőpont kérdése. Öt embert minden további nélkül be tud fogadni egy város. Persze előtte azért jó lenne tudni, hogy kik ők?Mert egészen más a helyzet akkor, ha ez az öt ember ugyan analfabéta és nincs szakmája, de ezt szeretné pótolni , tanulni és majd dolgozni fog, meg megint más, ha valamiféle megbízás teljesítése érdekében akarnak a városban tevékenykedni. Ezt ellenőrizni kellene.
kjkj945
2016. február 23. 07:22
És minden nap csak vizet meg zsemlét fogyasztanak????
BostonBoy
2016. február 22. 15:59
Lackó Balázs mit szeretne ezzel a cikkel üzenni? Én még nem jöttem rá, talán ő sem tudja. Bemutat egy szomorú életképet? Ha igen, akkor mutassa be korrektül, ne csak morzsákat szórjon! Ki ezek az emberek, honnan jöttek, mit szeretnének, miért Magyarországot választották, hány évesek, mi a végzettségük, etc...Valahogy így.
Wendriner
2016. február 22. 14:39
Kisalföld. Ugorgyunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!