Apának lenni jó I. – Egyperces kiáltvány

2016. február 09. 14:53

Hé, genderisták, feministák, melegjogi harcosok! Jó lenne végre abbahagyni. Minket, férfiakat és apákat békén hagyni. Mert ahogy nőnek, úgy férfinak sem könnyű sokszor megmaradni.

2016. február 09. 14:53
Nagy Ervin
Nagy Ervin
PolgárPortál

„Hé, genderisták, feministák, melegjogi harcosok! Jó lenne végre abbahagyni. Minket, férfiakat és apákat békén hagyni. Mert ahogy nőnek, úgy férfinak sem könnyű sokszor megmaradni.

Pénzt keresni, döntéseket hozni, óvni és gondoskodni. Dolgozni, intézkedni, a közös jövőt építeni. Megszerelni, rendbe tenni, felemelni. Gyerekekkel foglalkozni, nevelni, tanítani, s még példát is mutatni. Nehéz teher ez. De higgyétek el, bár ti ezt sosem fogjátok megtapasztalni, édes e nyűg!

Mert nehéz, de jó érzés a gyermek előtt egyszerre szelídnek és szigorúnak lenni. Minden cselekedettel igazságosnak és részlehajlás nélkülinek maradni. A lánygyermeket szeretni és védeni, a fiút szeretni és felkészíteni. Mindkettejüknek egészséges férfiképet mutatni. De néha földöntúli erő kell türelmesnek maradni, ápolni, egyengetni, ha kell irányt mutatni, de sohasem kényszeríteni. Csak hagyni nőni, fejlődni, cseperedni, lélekben gazdagodni. Megmutatni neki mi a jó és a rossz. Bebizonyítani, hogy létezik még helyes és helytelen. Hogy vannak ártó és építő szándékok. A cselekvés pedig nem mindig hozza el a kívánt eredményt, nem mindig vezet sikerre. De egy férfinak, egy apának akkor is ki kell tartania, ha ez nem mindig diadalmenet. Meg kell maradnia embernek, férfinak, apának.

De nem kell szégyellni a gyengeséget sem. Tudni kell bocsánatot kérni, hibákat kijavítani. Sírni, szomorúnak lenni, ugyanakkor a jövőbe bizakodva nézni, sohasem feladni. Mert a férfi sosem adhatja fel. Ha mégis, hát elárulja önmagát, férfiasságát, apaságát, feleségét, gyermekeit és a családját. És akkor a genderistáknak, a feministáknak, a melegjogi harcosoknak lesz igazuk. Mert meghal az igazi férfi, elpusztul az igazi apa. Pusztul vele pedig az egész család. Marad a másság, a tébolyodott magány, a fertő és egy értékek nélküli mocsár, melyben elsüllyed a férfi és a nő egyaránt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jairus
2016. február 10. 09:07
" a gender aktivista olyan, akinek nem volt rendes apja és azt akarja, hogy másnak se legyen" ...és ezt egy tisztességben megőszült pszichológus mondta.
Vezetéknév Utónév
2016. február 09. 22:19
A szexizmus mindig a tehetségtelen és korlátolt mikropöcsök fixációja volt. Úgy tűnik ez a 21. században is így marad.
Szúnyog
2016. február 09. 20:32
Na te csak beszélgess counterral, és szivassátok egymást!
Andre1bp
2016. február 09. 19:00
Jegyzőkönyvezzük, hogy már megint nem a melegek hozták fel a meleg témát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!