A Saul fia és Szlovákia

2016. március 16. 12:30

Koncentrációs tábor. Szenvedés, vér és halál. Tegnap este láttam, de a legrosszabb az, hogy ez mind igaz. Nem volt túl régen, és velünk történt meg itt, Európában. Sajnos mi nem csak az áldozatok oldalán voltunk, hanem a fasiszta szlovák állam emberek ezreit küldte a halálba.

2016. március 16. 12:30
Andrej Kiska
Facebook

Koncentrációs tábor. Szenvedés, vér és halál. Tegnap este láttam, de a legrosszabb az, hogy ez mind igaz volt. Nem volt túl régen, és nálunk történt meg, itt, Európában. Sajnos mi nem csak az áldozatok oldalán voltunk, hanem a fasiszta szlovák állam emberek ezreit küldte a halálba.

Remélem, hogy a nemrég Oscar-díjat nyert Saul fiát nem csak a mozikban, de a tévében is bemutatják. Örülnék, ha az ilyen témájú filmet nem csak éjszaka lehetne nézni, hanem a televízióink főműsoridejében lenne a program része. Gyakran eszembe jutnak a szavak, amelyek egy 85 éves Auschwitz-túlélőtől hallottam: »nem hagyhatjuk, hogy a múltunk legyen a gyermekeink jövője«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wtf?
2016. július 31. 22:49
Esetleg a szlovák tévében lehetne beszélni a szlovákok által magyarok ellen elkövetett rémtettekről is....
balbako_
2016. május 27. 07:25
Itt egy másik szellemóriás Schiff zongorázó aki ezt bírta kinyögni az ATV-ben: "Itt nagyon sok a tennivaló (…) az egész magyar történelem, elsősorban a XX. század magyar történelmének a feldolgozása, megemésztése és kiértékelése. Ez a nézet…, hogy bizonyos emberek a jobboldalon az egész holokausztot és a Horthy-korszakot, és még Szálasit is bagatellizálják, sőt heroizálják, és mindent utána a háború utáni szovjet terror számlájára írnak… Egyáltalán, egyenlőségi jelet tenni a kettő között, az egy borzalmas bűn véleményem szerint. Nem lehet az emberiség gaztetteit rangsorba állítani. Nem lehet azt mondani, hogy most ki volt a nagyobb gonosztevő, Hitler vagy Sztálin vagy Mao Ce-tung. Itt nem arról van szó, hogy ki hány embert végzett ki.” Fordítunk: a kommunizmust és a nácizmust még véletlenül sem szabad egy lapon említeni, de azt is tilos mondani, hogy az egyik borzalmasabb volt, mint a másik. Innentől tanácstalanok vagyunk, hogy ezek után mit is szabad állítani a két diktatúráról.
kgyula
2016. április 24. 10:57
Ha épp arra jártam volna, én is leállok bámészkodni egy kicsit, pedig nem igazán érdekelt a demonstráció...
Hora
2016. április 24. 10:57
Az a szörnyen tragikus az egészben, hogy nem sikerül őszinte szimpátiát nyerni ebből a történetből sem. Holott a lélek erre vágyna. Nem lehet örökké a "mindenki mást hibáztatni",mert úgy éreznek ahogy. Az emberi lélek valójában nem manipulálható. Az egó igen, a lélek:nem. A szeretet, a megértés, az őszinte részvét az nem jár-nem kikövetelhető. Ha majd ezt megértitek, akkor jön el a megnyugvás. És az őszinte befogadás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!