Jobboldali barátaim!

2016. március 27. 14:33

Titeket is arra biztatlak, menjetek és nézzétek meg Pintér Béla új darabját. Közben gondoljatok a hatalom mindenkori birtokosaira. Vagy csak Gyurcsányra. Ugyanis A bajnok olyan bitang jó, a szereplők olyat játszanak, hogy azt mindenkinek látnia kell.

2016. március 27. 14:33
Apáti Bence
Facebook

(...) nyugodtan vessetek a kiéheztetett, beginázott vérhörcsögök elé – a darab beszippant a tizenötödik perctől, felkap, nem enged el, hogy aztán a nyolcvanadik percben földözba... csapjon és szégyenszemre, a kockás inges fotelforradalmárok gyűrűjében libabőrös kezekkel törölgessem a szemem, majd elcsukló hangon bravózzak.

Pedig rosszul indult. 

A közönség összetétele nagyjából megegyezett egy kockárdás/velkámrefjudzsiszes/ internetadóellenes/Dopemanforprezidentes »civil« tüntetésével.

Szürreális pillanat volt, amikor elfoglaltam a szakmailag kikönyörgött helyemet, a mellettem ülő antifasiszta 60-as úr még kezdés előtt átfutott pár – az orbáni fasiszta diktatúrát leleplező Nol.hu-s cikket az okostelefonján – majd a forradalmi hevülettől izzó tekintettel rám nézett, és remegő hangon odasúgta:

»Nagyon várom...« 

Hogy a forradalmat vagy a darabot, ott és akkor hirtelen nem tudtam eldönteni.

Mert valóban, a hangulat forradalmi volt. Olyan romkocsmás, gyorsan hamvába haló, millás-bajnais. Tiszavirágos. Puklis. De a miénk.

Akarom mondani: az övék.

Érezni lehetett a levegőben, hogy ma ledőlnek Orbán – Soros véréből és szíriai keresztény atomfizikusok beléből formált – szobrai. Hogy itt ma meg lesz döntve a rendszer.

Mert Pintér megmutatja.

Hogy ezek kokóznak. Csalják az asszonyt. Akit persze megdugni sem tudnak ezek a Fideszes nyilasok, mert különben nem lenne női szeretőjük. Mármint az asszonynak. Akit nem dug meg rendesen a fideszes.(Van ez az új hobbi liberáliséknál, hogy coming out-oltatják a jobbos meleget. Ezúton is gratulálok a művelőinek.)

Majdnem hazamentem. Annyira idegesített ez a kollektív szektás kisugárzás. Gyurcsányra gondoltam. Hogy hány pletykát hallottam róla. Iszik. Kurvázik. Drogozik. Szegény Daróczi Dávidról le se írom, mit hallottam. Se azt, hogy vetett véget életének. Mifelénk nem módi a kegyeletsértés. Ezen háborogtam. Hogy kockás inges nézőtársaim milyen feledékenyek, milyen egysíkúan láthatják a világot. Aztán már csak sajnáltam őket. 

Ugyanis a darab olyan bitang jó, a szereplők olyat játszanak (egytől egyig), hogy azt mindenkinek látnia kell. 

Jobboldali barátaim! Titeket is arra biztatlak, menjetek és nézzétek meg. Közben gondoljatok a hatalom mindenkori birtokosaira.

Vagy csak Gyurcsányra.

Vagy Kókára. Mesélik: szerette költeni a pénzt. Sok mindenre. Gondoljatok a pletykákra. Gondoljatok Pintérre, aki akkor nem készített darabot ezekről a pletykákról. Talán ez a darab azokról az időkről is szól. Azokról a pletykákról is. Talán nekünk készítette, mea culpa gyanánt. 

Ervin, Adél, Judit, Anna! 

Zseniálisak voltatok.

Köszönöm az élményt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. június 09. 09:31
Kirekesztő, előítéletes gyökér vagy Bence. Ennyi!
cereal killer
2016. május 15. 13:18
Szóval most az egész balliberális oldal azon röhög, hogy szerintük KL-né és RÉ leszbikus párkapcsolatban él. Most tekintsünk el attól, hogy ha még igaz is lenne, akkor is magánügy; az érdekelne inkább, hogy mit szól ehhez az LMBT közösség? Nem zavarja őket, hogy elv-társaik rajtuk röhögnek? Várom az elhatárolódást meg a tiltakozást! Nagypénteken még véresen komolyan "házasodott" össze két "férfi" (egy templom előtt természetesen), hogy így tiltakozzon a "melegházasság" tilalma ellen - arról miért nem készül "fergeteges" vígjáték? KL-nét és RÉ-t a libsiknek ünnepelniük kellene, hogy végre kiszabadultak a konzervatív posvány béklyóiból és átadták magukat az igaz (haladó demokrata) szerelemnek. Kettős mérce - még ebben is. A libsi buzi hős, a jobboldali buzi röhejes. A pletyka egyébként nem igaz. A megboldogult Cink-es Szily ezt írta: "ez egy nagyon régi pletyka és mi is foglalkoztunk vele, csak nem jutottunk közelebb a megíráshoz." Pintér nem volt ilyen finnyás, és milyen jól megél belőle.
Bravo
2016. április 30. 02:54
Nem szeretem a cinikus Kósát a devizahitelesek ellenes demagóg stílusáért és az állami felelősséget elrejtő plusz árfolyamrontó magatartása miatt. Ez azonban méltatlan. Mi legyen a válasz? Pedofil baloldali politikusok?
Bravo
2016. április 30. 02:51
Nem zárom ki, hogy a Kósa Lajosnak tulajdonított "kokózás, orgiák, vadászatok, úri huncutságok, megzsarolt feleségek nem pletykák", de alamuszi dolog ezt ilyen formában nyilvánosságra hozni Pintér részéről. Egy művészi alkotás része lehet a fantázia és tények összemosása, de éppen ez ellen a legnehezebb védekezni. Hiszen a művészi szabadság határai nehezen definiálhatóak. Persze, ha újra belegondolok, ez akár a nagy körforgás része is lehet, visszahullik Lajosra a sok szemét amit tőle kaptunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!