Itt a tavasz, a fideszes vezetőknek feláll a láncfűrész

2016. március 11. 13:13

Azt eddig is tudtuk, hogy a mai rezsim gyűlöli a fákat. Kossuth tér, Orczy kert, Velence, és még rengeteg példa bizonyítja, hogy valamiért a kopasz, élettől megfosztott területeket kedvelik.

2016. március 11. 13:13
Heltai László
Reflektor

„Tegnap délelőtt jöttek a hírek és a szomorú képek, hogy Budapesten a József nádor téren az összes fát kivágták, az V. kerületi fideszes vezetés jóváhagyásával.

Tudni kell, hogy a tér elkészülte annak idején nagy vitát váltott ki a József nádor által támogatott Hild József, valamit Széchenyi István között. Előbbiek szerint a városba nem volt való fa (a Városligeti fasort is kivágatta egyszer), Széchenyi szerint pedig igenis. Akkor Széchenyi »győzött«, József nádor halála után a teret parkosították. Azaz a láncfűrészekkel most Széchenyi szellemének mentek neki – akiről a Parlament épp most akar ünnepélyes és álszent nyilatkozatot elfogadni születése 225 éves évfordulóján.

Azt eddig is tudtuk, hogy a mai rezsim gyűlöli a fákat. Kossuth tér, Orczy kert, Velence, és még rengeteg példa bizonyítja, hogy valamiért a kopasz, élettől megfosztott területeket kedvelik. Talán valami nagy-nagy érzés, az új urakat és uracsokat vonzza valami birodalmi nosztalgia, amit a távlatok és a szép faragott kövek jelentenek. S nyilván hozzájárul, hogy szeretik a térkövezést, főtérfelújítást, és az azzal járó könnyű megbízásokat.

A közvetlen indok itt egy mélygarázs, ami a volt Pénzügyminisztérium helyére tervezett luxusszálloda miatt kell. Állítólag. Merthogy egy luxusszállónak annyira nem kell parkoló, oda a gazdagok jellemzően nem kocsival érkeznek. A projekt P + R parkolónak sem értelmezhető a város közepén.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
twist
2016. március 12. 04:19
Ti gyűlőltök mindenkit, aki nem liberális.
áfonya
2016. március 12. 03:43
Ballibsik mszp-dk a gyűlölködést magukról sugározzák a kormányra a magyar népre.
Catullus
2016. március 11. 21:16
Ugyan már ! minden fa mögött egy hazaáruló, idegenszívű terrorista lapíthat, öngyilkolásra készen.
harcimarci
2016. március 11. 18:51
Elképesztő arcátlanság,hogy a Kossuth ter, az Orczy park es Ludovika campusának újjáépítését kritizálja,amelyek hihetetlenül színvonalas es értékes város felújítási projektek. Regi Kossuth ter: szét töredezett aszfalt,lepusztult zöld felületek,gazos bokrok mögôtt viccbeli erdèszkènt guggolóJózsef Attila,parkoló kocsik,sorompók a Parlament elott, a turistáknak előtérben széttört,koszos virág ládák sorfala kiszaradt tujakkal. Hála Istennek,hogy ez mar a múlté.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!