Az európai vezetés nem tudta megvédeni állampolgárait

2016. március 22. 20:47

A párizsi tragédia óta ideje lett volna a valódi szembenézésnek. Úgy tűnik, hogy az európai politikai döntéshozók részéről azonban ez elmaradt. Ezért a mi felelősségünk kimondani, a mai merényletnek nem szabadott volna megtörténnie.

2016. március 22. 20:47
Pálfalvi Milán
Pálfalvi Milán
Facebook

„Egyre kevesebben ámítják magukat azzal, hogy a tragédia valahol máshol történik, és nem velünk. Az emberek együttérzéssel gondolnak a mai brüsszeli tragédia érintettjeire. Borzasztó, ami történt. Ezúton fejezem ki én is őszinte részvétemet.

A párizsi tragédia óta ideje lett volna a valódi szembenézésnek. Úgy tűnik, hogy az európai politikai döntéshozók részéről azonban ez elmaradt. Ezért a mi felelősségünk kimondani, a mai merényletnek nem szabadott volna megtörténnie, mert sokkal többet lehetett és kellett volna tenni a megelőzéséért.

Felmerül a kérdés, az a vezetés méltó-e az emberek bizalmára, amelyik nem figyel az intő jelekre, vagy gyáva meghozni a megfelelő döntéseket az állampolgárok védelmében. Ha november 13-a nem késztette érdemi cselekvésre az európai politikát, kétséges, hogy a mai tragédia után ez megtörténne. Vagy ha mégis jönnek a nagy, de üres szavak, akkor pedig emlékezzünk erre:

Épeszű ember nem bízza a probléma megoldását arra, aki azt meg sem tudta előzni.

Ébresztő, Európa! Változásra van szükség!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belga
2016. március 23. 08:49
Azért az érdekes, hogy Salem Abdeslam 4 hónapja nem került a brüsszeli nemzetvédelmi szervek látókörébe -viszont pont most, a terror támadás előtt elfogták. Meglehet, hogy nem akarta felrobbantani magát -Párizsban sem tette meg- inkább "elintézte" hogy megtalálják?
Dénia
2016. március 23. 08:35
Európa vezetése? Nem hogy nem tudta megvédeni, hanem egyenesen erőszakkal ráhozta a bajt.
tevevanegypupu
2016. március 23. 07:03
És ezután sem fogja tudni, viszont ezek a támadások nagyszerű lehetőséget nyújtottak és nyújtanak arra, hogy utazni lehessen, értekezni lehessen, reggelivel, ebéddel és vacsorával szépen megterített asztaloknál. Utána sajtóközlemény: össze kell fognunk és nem, nem, nem félünk mert győzni fogunk. Angela Merkel meg Juncker még majd hozzáteszik, hogy természetesen ez nincs összefüggésben a migránsok érkezésével, rájuk továbbra is szüksége van Európának.
balbako_
2016. március 23. 06:01
A német titkosszolgálat kiszivárogtatta, hogy valamire készülnek migránsék, a derék sajnálkozó politikusok a fülük botját sem mozdították. A belgák (inkább balgáknak kéne nevezni őket) kitalálták, hogy éjjel nem lehet házkutatást tartani, nehogy szegény terroristák aggódjanak és ne aludjanak jól. Most ott tartunk, hogy az elfogott terrorista pereli az ügyészséget....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!