Az Eshtar új SF-mitológiát teremt

2016. április 20. 08:12

Van szerencsém kimerítően ismerni a honi kortárs SF-írók munkásságát, de az Eshtarhoz fogható mitologikus és misztikus koncepcióval és részletgazdagsággal még nem találkoztam.

2016. április 20. 08:12
Fonyódi Tibor
Facebook

Szeretném szíves figyelmetekbe ajánlani Michael Walden Eshtar című regényét. Van szerencsém kimerítően ismerni a honi kortárs SF-írók munkásságát, de az Eshtarhoz fogható mitologikus és misztikus koncepcióval és részletgazdagsággal még nem találkoztam, hirtelen hasonlót sem tudnék mondani. A regény igen magas irodalmi színvonalat képvisel, egyes leírórészek (az Áramlásról, a kardvívás filozófiájáról és gyakorlatáról és a karakterek bemutatása) helyenként briliánsak. Azt gondolom, hogy az Eshtar új SF-mitológiát teremt, szellemi alapjául - ha nem is tudatosan - Zsoldos Távoli tüze, Csernaitól Az özönvíz balladája, a kultikus Csillagkapu és Lovecraft Cthulhu mítosza szolgál, mindenképpen szurkolok a szerzőnek, akit egyébként Waldmann Szabolcsnak hívnak. A regény egy hatkötetesre tervezett SF-eposz első kötete és a Metropolis Média gondozásában jelent meg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!