Lesz-e kötelező kvóta?

2016. április 11. 10:22

Amikor a kötelező kvótát a legmarkánsabban ellenző magyar miniszterelnök, Orbán Viktor azt ígérte, hogy „toborzó” körútra indul Európában, aligha túlzott.

2016. április 11. 10:22
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér blog

„Lehet, hogy a kicsi szép és mindenben egyenrangú, de csak a nagy hatásos.

Németország meg nyilván nem fogja blokkolni a Bizottság (azaz de facto a saját) javaslatát.

Márpedig a Visegrádi Négyek kb. 64 milliót tudhatnak maguk mögött, köztük csak egy nagyot, a 38,1 milliós Lengyelországot. Két-három, de még inkább négy jelentősebb nagyságú támogatót mindenképp meg kellene tehát nyerniük ahhoz, hogy meglegyen az előírt 178 millió.

Mindez persze csak számtan, nem politika, jóllehet a politika sem mellőzheti a számokat. Amikor a kötelező kvótát a legmarkánsabban ellenző magyar miniszterelnök, Orbán Viktor azt ígérte, hogy »toborzó« körútra indul Európában, aligha túlzott.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. május 22. 18:43
Abban reménykedik a Bizottság, hogy szétkenheti a szart. Attól a büdös ugyanúgy megmarad, sőt!
hátakkor
2016. április 20. 14:50
A kvóta sikeréről annyit, hogy egy év alatt 1000 lelket sikerült szétkvótázni, azokat is Németországba. És az egy görög egy török cserebere is nyőgvenyelősen indul. Ahogy a kancellár asszony mondta, tegyük legálissá az illegálist! Eddig pár százat csereberéltek ki, majd pár nap után leállt az egész. A Führer Birodalma erősebb volt logisztikában.
kenwood
2016. április 20. 14:48
Reméljük, hogy a nagy részét a német politikai elit között osztják szét. Meg a refugge welcome-ozok között...
balbako_
2016. április 20. 14:46
Sarkozyvel már tárgyalt, Cameronnal is, az osztrák szélkakas pördült egyet és a skandináv országok parttalan migránsimádata is erősen lappad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!