Belső ellenség

2016. április 14. 07:34

Most tehát vagy az van, hogy Brüsszellel, Washingtonnal és Soros Györggyel együtt a Századvég is ugyanabból a hamis kottából játszik (Gyurcsányéból, nyilván), vagy pedig az, hogy Orbánék felelős kormányzás helyett tényleg politikai önérdekvényesítésre fecsérelték a kétharmadot, és ebben a saját tanácsadóik tanácsai sem akadályozták meg őket.

2016. április 14. 07:34
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszabadság

„A századvéges tanulmányok szerint a kormány a munkahelyvédelmi akciótervvel csak fokozta a fejetlenséget a foglalkoztatási rendszerben anélkül, hogy bárkin érdemben segített volna. Matolcsy baby-boom programjában az állítások többsége nincs számításokkal alátámasztva, és a nép helyett legfeljebb a Fideszre adott szavazatokat fogja szaporítani. Nyugdíj-ügyben az átgondolt tervezés helyett évek óta kapkodás és improvizálás zajlik. A kormánypolitika szegényellenes. A rezsicsökkentés kárt okoz: „az energetikai szektor rendkívül tőke- és eszközigényes ágazat, a projektek megtérülési ideje többnyire igen hosszú, ebből következően a negatív üzleti eredményű vállalatok nem fogják fejleszteni összetett műszaki berendezéseiket, azok karbantartását, szinten tartását sem fogják kellőképpen ellátni (...), egy esetleges csődhelyzet pedig a lakossági ellátás biztonságát is veszélyeztetheti".

A fenti, egytől egyik a kormányzati ötletgyártól a VS.hu által kiperelt gondolatok és idézetek nem csak azt bizonyítják, hogy a Századvég esetenként igyekezett megdolgozni a pénzéért, és értelmes döntések felé navigálni a hatalmat, hanem azt is, hogy az elmúlt években az ellenzék (vagy az »ellenség«) által hangoztatott kritikák a tények és a józan ész alapján azokban is megfogalmazódtak, akiket kormányellenes elfogultság nem vezethetett, hiszen kifejezetten az Orbán-kabinet keze alá dolgoztak.

Most tehát vagy az van, hogy Brüsszellel, Washingtonnal és Soros Györggyel együtt a Századvég is ugyanabból a hamis kottából játszik (Gyurcsányéból, nyilván), vagy pedig az, hogy Orbánék felelős kormányzás helyett tényleg politikai önérdekvényesítésre fecsérelték a kétharmadot, és ebben a saját tanácsadóik tanácsai sem akadályozták meg őket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2016. április 14. 15:55
Demokráciát harsogva fedi el a nemzetközi olgarchia, mekkora profitot kaszál, mekkora pénzt húz ki az emberek zsebéből. A módszer lényege: kiviszik offshorba a profitot, de a GDP-ben feltüntetik a lopott pénzt, mintha nem tették volna zsebre nulla adóval. Eközben csalárd módon a polgárjogokra tereli a globális oligarchia a figyelmet, miközben a zsebünkből lopja ki a pénzünket.
tango47
2016. április 14. 11:40
Egy azért számomra bebizonyosodott. A Századvéges megbízások nem kamu munkákra kifizetett összegek voltak, hanem megdolgoztak érte. Ez az előző bal-liberális kormányoknál elképzelhetetlen lett volna, mert meg sem kellett írni a tanulmányt, szóban adtak tanácsot a csókosok.
atila68
2016. április 14. 09:27
No most az van Miklós, hogy nem az van.
Mich
2016. április 14. 08:45
Vagy itt van ez a Seggfej Miklós... ő már biztos aláírt a kamu népszavazásért, hivatalból...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!