Gyógyítanék

2016. április 08. 08:27

Itt vannak az egészségügyi dolgozók a maguk szinte korlátlan zsarolási potenciáljával, és mégis szó nélkül tudomásul veszik, hogy a kormányzat rendre beléjük törli a cipőjét.

2016. április 08. 08:27
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
NOL

„A nekik tett bérfelzárkóztatási és életpálya-ígéreteket nem teljesíti, az ágazat lerohadását nem lassítja, az ellátás személyi és emberi minimumfeltételeinek biztosítása érdekében nem tesz semmit. És – bár van egy Sándor Máriájuk, akinek az erkölcsi tőkéje mindenképpen meglenne egy tiltakozó mozgalom megszervezéséhez – csak hallgatnak, ami a pedagógusok nyílt lázadása idején napról napra érthetetlenebb.

A valóságban persze mindenre van magyarázat – ha nem túl szívderítő is –, az egészségügyiek némaságára több is. Az egyiket Cser Ágnesnek hívják és ágazati szakszervezeti vezető: ő az, aki szerint az egészségügyet a léthatárra lökő (és a lehetetlenül alacsony bérekkel szorosan összefüggő) tömeges elvándorlás, a fertőtlenítő- és kesztyűhiány, meg a kórházi ellátás gyanánt felszolgált üres zsemlék korában »érdemben lehet tárgyalni a bérfelzárkózásról«, tehát nincs itt semmi tennivaló.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. április 08. 17:59
Egy vidéki kórházban- kezemben a pozitív eredménnyel szövetminta vétele után pihentettek.Labor és egyéb testi vizsgálat után nem volt semmi reményem. Erre behoznak egy kábult- egy szál Liberóban öltöztetett idős embert. Látszott rajta, hogy nem tudja mi történik vele .Néma. Süket. Csak kifejezéstelenül bámul..A két Tarantullára (Fekete özvegy- pók.félé)-re emlékeztető nővér ledobja egy üres ágyra és csicsergik: Bácsika! Majd a betegtársak ellátják, maradjon nyugodtan. Alig tíz perc múltán egy erősen feldúlt állapotban vasvilla hegy élességű szemekkel kiszól az ajtón:Azonnal vigyék vissza, ahonnan elhozták...A két nővér leforrázva helyezi fel a velük küldött beteghordó hordágyára a bácsit. Ennyi. Ezek után én nem írnám ki Pukli helyében azt, hogy "Tanítanék"-hanem a "Butíthassak tovább" lenne a megfelelő szöveg. A nővérkék esetében pedig csak annyit:"Kuruzsolnék"....
néhai Ch.Pilot
2016. április 08. 16:18
Hargitai elvtárs elkövette a törvényes államrend megdöntésére való uszítást. De vele - ellentétben Budaházival - semmi sem fog történni. Ez így természetes... vagy nem?
Héja
2016. április 08. 12:51
Hargitai. A magyar pedagógusok egy csekély töredéke lázad. Az uszítás nem megy. A Pukli-féle "engedetlenség" is totális érdektelenségbe fulladt. Meglátjuk, hányan fognak sztrájkolni (megjósolom: kevesen). A Népszabó, a Népszava, a HVG és a ballib portálok mindent megtesznek, végül a sztrájkolókat szokás szerint felszorozzák. Aztán Pukli, Sándor Mária, stb. kifutnak és jönnek az új ballib bohócok.
ezavéleményem
2016. április 08. 12:49
Én csak azt nem értem, hogy miért minden csak most probléma? 20-30 éve ez van.Kormányok jöttek, mentek. A legtöbbet az elmúlt pár évben tették, ez a kormány. 30 év rohadását nem lehet behajtani egyetlen kormányon és 5 év alatt! De kell a cirkusz, mert a pedagógusok után lehetett tudni, hogy az egészségüggyel fog próbálkozni az agyhalott baloldal. Egyszerűek, mint a faék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!