Bűnhődés

2016. április 13. 16:49

Nem létezik helyes válasz arra, hogy Kiss Lászlónak felelnie kell-e még, ötvenöt év után, s hogy egyáltalán szabad volt-e belekezdenie abba a karrierbe, amin 2016-ig mindenki nyert.

2016. április 13. 16:49
Laczó Balázs
Kisalföld

S azért nem találjuk a választ, mert az idő kerekét nem lehet megfordítani. A dráma 1961-től halad előre. Aki ezt elkövette, nem lehet tanár és nemzeti hős, aki meg nemzeti hős, tanár, az nem követhetett el ilyet.

Ez nem »vétek«, ahogy egy úszólegenda nevezte, nem egyszerűen »hibázott« Kiss László, mint az, akinek adóbevallási ügye már senkit sem érdekel. Ne árnyaljunk szavakkal! Amit tett, és amiért egyébként annyit ült, mint akkoriban az állami gazdaságot megrövidítő lótolvaj, a legerkölcstelenebb bűnök közül való. Áldozata sem a kommunista állam, amely ügyésze útján torolja meg a csínyt. Csak egy gyenge lány, akire a vádirat szerint még rá is akarta fogni Kiss László, hogy kevesellte a cserébe kapott pénzt és csak ezért tett feljelentést.

Vajon ez hangzana el a most belengetett perújrafelvételnél is, 55 év után, hogy a földben nyugvó áldozat nem beszél? Hogy hagyjanak, már megbűnhődtem, és koncepciós per áldozata vagyok? A bocsánatot ki kell érdemelni, s sem hagyta el nyilvánosan Kiss László száját bűnbánás sem akkor, sem azóta.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2016. április 14. 07:26
Kisalföld. Ugorgyunk!
pollip
2016. április 13. 19:14
Ismeretlen cikkíró tanulj a saját berkeiden belül Friderikusztól és Aczéltól. Fura ilyet mondanom, de ez van.
még fokozza
2016. április 13. 18:21
Sokan fel vannak háborodva, hogy Laci bácsi életművét három nap alatt elintéztük. Ne feledkezzünk meg róla, hogy ő a bűntársaival egy fiatal lány egész életét néhány perc alatt elintézte.
még fokozza
2016. április 13. 18:15
Azért kell megbocsátani Laci bácsinak, mert régen történt, és már mérgelődött a büntetés miatt eleget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!