Forró háborút provokálnak, akiknek semmi sem drága

2016. április 16. 10:13

Nyugat-Európa népei még alszanak, noha elég hangos robbantásokkal ébresztgetik őket. A nyugatiak még nem akarják elhinni, hogy országuk és az Európai Unió vezetői elárulták őket.

2016. április 16. 10:13
Somogyi János
Magyar Idők

„Nyugat-Európa népei még alszanak, noha elég hangos robbantásokkal ébresztgetik őket. A nyugatiak még nem akarják elhinni, hogy országuk és az Európai Unió vezetői elárulták őket. Ezért gondolhatja Friedman, hogy Nyugat-Európa ellenállás nélkül az ölébe hull a nemzetközi pénzoligarchiának, a globáltőkének, az USA birodalmi politikájának és itt nem lesz szükség fegyveres harcra. Nyugat-Európa ellenállás nélkül meg fogja adni magát. Már az Iszlám Állam terroristái, dzsihadista harcosai jelentette problémával sem tud megbirkózni. Kelet-Európa azonban keményebb dió. Kelet-Európa népeiben még megvan az életösztön, még közeli a szovjet impériumi lét kiszolgáltatottságának emléke, még sokakban él a hazai kommunista elnyomás élménye. A mai Oroszország semmilyen katonai agresszióval nem fenyegeti sem Kelet-, sem Nyugat-Európát. Erre utaló jelnek nyoma sincs. Vagyis azért telepít páncélosdandárt a NATO Kelet-Európába, hogy megtörje a renitens Orbán, a kezelhetetlen Fico, újabban a lengyel vezetés és a várhatóan csatlakozó további kelet-európaiak esetleges ellenállását. Akár fegyveres fenyegetéssel is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2016. április 16. 19:40
"Forró háborút provokálnak, akiknek semmi sem drága" Mondjuk, az ország 2010 óta harcban áll. Ha véletlenül nincs ellenség, Orbán azonnal kreál egyet.
Akitlosz
2016. április 16. 15:47
Ameddig az EU tagállamoknak nem lesz saját katonai szövetségük és nem lépnek ki a NATO-ból addig az EU nem lesz és nem is lehet tényező a világpolitikában.
Mich
2016. április 16. 14:37
"A nyugatiak még nem akarják elhinni, hogy országuk és az Európai Unió vezetői elárulták őket." Főleg, hogy ha azt mondják nekik, hogy a "keletieket" még jobban megszívatják (lásd "kvótázás"), mint őket...!
mokány
2016. április 16. 13:29
A gringók menjenek haza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!