Valótlanságokat állít a VS

2016. április 12. 10:08

Sorozatos valótlanságokat állít a VS.hu hírportál a Századvég tanulmányok ügyében.

2016. április 12. 10:08
Századvég Alapítvány
Századvég

A Fővárosi Ítélőtábla 2016. április 1-jén kézhez vett jogerős ítélete szerint a www.vs.hu honlapon 2014. november 20-án „A kormánynak első fokon ki kell adnia a Századvég-tanulmányokat” címmel megjelentetett cikkben, annak valótlan állításával, hogy a „Századvég munkatársai dokumentumokkal igazolhatatlan szóbeli tanácsadást folytatnak”, megsértették a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. jó hírnevét.

Az Ítélőtábla ítélete szerint a www.vs.hu honlapon az ítélet rendelkező részét 8 napig közzé kell tenni. Az ítéletből egyértelműen kitűnik, hogy a Századvéggel kapcsolatosan a vs.hu következetesen valótlanságokat állít és tudatosan tájékoztatja félre a közvéleményt.

Mindezt megerősíti a mai napon a vs.hu portál által írt, a Századvég-tanulmányokkal kapcsolatos írás is, amely szakmai szempontból is számos csúsztatást tartalmaz. Többek között nem igaz a cikkben közölt állítás, hogy a Magyar Kormány négymilliárd forintot fizetett ezekért a tanulmányokért a Századvégnek, ezért a Századvég sajtó-helyreigazítási pert indít a vs.hu ellen.

A Századvég minden esetben az előírásoknak és a megrendelések szakmai- és formai követelményeinek megfelelő, a teljesség igényével elkészített anyagokat nyújtott át a teljesítései során. A Századvég egyben visszautasítja a cikk szerzőinek szakmaiatlan állításait, melyek a legtöbb esetben a közvélemény-kutatási adatok találomra történő kiválasztásából és az összefüggések téves értelmezéséből állnak.

Ezúton kérjük továbbá a nyilvánosság erejével élő, a transzparenciát minden esetben elváró és számon kérő vs.hu portáltól, hogy nevezze meg azokat a cikkben említett, „közvélemény-kutatások készítésében jártas, a piacot évtizedek óta ismerő szakértő” kollégákat, akik szakmailag minősítették számukra a dokumentumokat. Mert ha valóban ilyen kiváló szakemberek segítették a vs.hu munkáját, akkor nehezen képzelhető el, hogy nem csupán a félrevezetés szándéka vezérelte az ismeretlen szerzőket.

Felhívjuk a vs.hu hírportál figyelmét, hogy a minden szakmai alapot nélkülöző, szándékosan manipulatív, a Századvég rossz hírnevét keltő cikkek írását függessze fel és egyben mielőbb tegyen eleget a fentiekben említett jogerős ítéletben foglalt közzétételnek.

Budapest, 2016. április 11.

Századvég Alapítvány

(Közlemény.)

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2016. április 12. 18:20
A Századvéget is eléri a vég. Vagy ez már a vég kezdete?
lautrec
2016. április 12. 14:29
a vs egy kirekesztő, véleménynáci lap, ráadásul hazudnak is. végre kaptak egy pofont. tökjó:)
Vezetéknév Utónév
2016. április 12. 13:06
Hogyan is lehetne jó hírneve egy cégnek, ami milliárdokat kaszál kamumelókért és amelyet egyik előző vezetője (Mellár Tamás) is pénzmosodának tart?
BőröndÖdön
2016. április 12. 10:54
Naná,hogy még nekik áll feljebb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!