Mi lesz Rióban?

2016. május 13. 08:45

Két éve az olimpiához mérhető nagyságrendű labdarúgó-világbajnokságot rendben levezényelte a dél-amerikai államóriás.

2016. május 13. 08:45
Deák Zsigmond
Magyar Idők

„A beszámolók alapján a fő színhelyek környéke még olyan, mint a Baross tér a 4-es metró építésekor, a közösségi közlekedés nehezen vethető össze mondjuk a londonival, a vitorlásversenyeknek helyet adó tengeröbölben nem szívesen lennénk halak, mert hamar a hátunkra feküdnénk a szennyezéstől, a szúnyogokról kiderült, hogy már nemcsak a zikavírust terjesztik (annak a szezonja a nyár végéig állítólag lecseng), hanem további kórokat is. A biztonság érdekében minden résztvevő ország szakemberei jelen lesznek – tőlünk a Terrorelhárítási Központtól –, de még mindig az az egyik standard tanács, hogy legyen nálunk legalább ötven real készpénz, mert inkább az kell esetleges támadóinknak, nem az életünk és vérünk.

Ráadásként a politikai helyzet, ami nyolc éve Kínában és négy esztendeje Nagy-Britanniában is sziklaszilárd volt, Brazíliában enyhén szólva kaotikus. A legfrissebb hír az, hogy húszórás vita után tegnap megszavazta a szenátus a Dilma Rousseff elleni felelősségre vonási eljárás megindítását amiatt, hogy az elnök asszony 2014-es újraválasztása érdekében elhallgatta az államháztartási mérleg problémáit és manipulálta a költségvetési adatokat. Hatalmas blama, hogy ezek után vélhetőleg nem ő fogja megnyitni az augusztus 5-én kezdődő játékokat.

Mégis, miben lehet bízni? Például abban, hogy két éve az olimpiához mérhető nagyságrendű labdarúgó-világbajnokságot rendben levezényelte a dél-amerikai államóriás, amely akkor sem dőlt össze, amikor az elődöntőben a német Nationalelf történelmi, 7-1-es vereséget mért a hazai selecaóra. A helyszínről tudósító kollégám is szinte csak jó benyomásokról, a helyiek segítőkészségéről, kedvességéről, a Copacabana valóban lélegzetelállító szépségéről számolt be. Mondjuk, hazatérve azonnal ágynak esett, de ezt betudta egy jó kis dél-amerikai kórokozónak, ami ellen nem volt, nem lehetett immúnis.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Energetikus
2016. május 13. 15:31
Hat egy parszor nyert a magyar foci az oregeknek olimpiai aranyat .... - de akkor meg kevesebb volt az Orban ...
heep
2016. május 13. 15:23
"Mi lesz Rióban?" Tél, 25 fokos meleggel, napsütéssel, bikinis csajokkal, zsebtolvajokkal, hiéna taxisokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!