Jeremy Robert Johnson: Skullcrack City

2016. május 04. 11:57

A Skullcrack City pompás kis olvasmány, biztos kézzel megírt fantasztikus regény, ami túlmutat önmagán és egy jelenségről ad számot.

2016. május 04. 11:57
Kánai András
SFmag

A Skullcrack City tényleg durván, pörgősen indul, alig kapunk levegőt, mintha mi is Hex hatása alatt olvasnánk. A próza szellemes, gördülékeny és kellőképpen változatos, hogy a szeretetünket nem könnyen kiérdemlő főhős kalandjaiba a hajunknál fogva megragadjon és erőteljesen betaszítson az összeesküvés abszurd világába.

A regény erénye, hogy nem egyhangú, és ezt szó szerint kell érteni: ahogy kiderülnek a dolgok, ahogy egyre több információnk lesz, ahogy a tét egyre kézzelfoghatóbb, úgy lassul le, de szellemességét (még a fejezetek címei is poénosak néha) nem veszti el.

Az író, Jeremy Robert Johnson belepakol mindent, hogy jó legyen az olvasónak: intellektuális kalandot, akciójelenetet, csinos, de harcias nőt, agyzsibbasztó vállalati világot, horrorisztikus lényt és sötét rejtélyt. Meg szkarabeuszokat. Az egész együtt nagyon szórakoztatónak és frissnek hat.

Ha ez a zsáner jövője, akkor a zsáner jövőjét az ilyen regényeket piacra dobó kiadók jelentik. Még akkor is, ha olyan hülye nevük van, mint a Skullcrack City kiadójának: Lazy Fascist Press.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!