Merkel bezöldül

2016. május 17. 16:25

A lelkileg faymanni pillanatokat átélő kancellár most foggal-körömmel és valamennyi formátlan nadrágkosztümjének felvonultatásával kapaszkodik hivatalába.

2016. május 17. 16:25
Lovas István
Magyar Hírlap

A lelkileg faymanni pillanatokat átélő kancellár most foggal-körömmel és valamennyi formátlan nadrágkosztümjének felvonultatásával kapaszkodik hivatalába. Ennek jele, hogy a hét végén úgy döntött, új koalíciós partner után néz, miután a jelenlegi kormánykoalíció a hatalommegtartás szempontjából mind katasztrofálisabbá válik. (...)

Amikor Merkel az SPD helyett új koalíciós partnert keresgélt, nem volt sok választása, hiszen ideológiai szívének csücske, a liberális FDP szóba sem jöhetett, ugyanis totálisan eljelentéktelenedett azért, mert korábban Merkel koalíciós partnere volt. (Aki kételkedik, hogy a liberálisok a »jobboldali konzervatív« Merkel szíve csücske, nézzen körül a hazai tájakon, vajon kik csápolnak még mindig és egyre kétségbeesettebben a homlokán már »Megbuktam« feliratot viselő kancellárnak.) Így nem maradt más hátra, mint hogy a zöldek mellett döntsön jövőbeli koalíciós partnerként, ami azt jelenti, hogy az új irány a fekete-zöld.

Az irányváltást nem maga a Mutti jelentette be, hanem Volker Kauder, az uniós frakcióvezető nyilatkozta szombaton a Düsseldorfban szerkesztett Rheinische Postnak imígyen: »A nagykoalíció folytatása a következő választás után még akkor is lehetetlen, ha az SPD-vel kormányzunk«. Jens Spahn, a CDU elnökségi tagja erre rátett még egy lapáttal, amikor a Focus magazinban csapott reklámot egy jövőbeli fekete-zöld szövetségnek.

A Merkel-hű német sajtóban a hét végén megjelent egyes vélemények szerint e két politikus kijelentését nem egyeztette a kancellárral. Ami egyszerűen elképzelhetetlen egy olyan autoriter vezető esetében, mint a csak a hatalmi érdekek, tehát kormányzása fennmaradásáért vezérelt, a nép érzelmeit és nemzete érdekeit semmibe vevő Merkel kancellár.

Kauder amúgy Merkel leghűbb szócsöve, és elképzelhetetlen, hogy ilyen döntő fontosságú kijelentést az anyuka megkérdezése nélkül tenne. Spahnról ugyanez mondható el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szúnyog
2016. május 17. 23:49
Nem lesz azért Merkel eltávolítása olyan egyszerű. Lehet, messze van még az ő bukása.
Harangláb
2016. május 17. 20:02
Nagyon jó írás, gratula!!!
Senye Péter
2016. május 17. 18:45
Merkel megtette kötelességét, Merkel mehet.
kjkj945
2016. május 17. 18:44
Staatssicherheit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!