Illésbácsi, az orgazmusfaktor

2016. május 23. 15:05

Az illésbácsi pillanatok alatt árucikké lett: újságok tették címlapra a könnyező fagylaltos fotóját, s a Híresember is elindult leszedni a sápot: előbb a gödöllői polgármester, majd személyesen maga Hajdú Péter jelentkezett be őtet megmenteni.

2016. május 23. 15:05
Orbán György
Töprengő

Úgy vélem, ezen a ponton érdemes tisztázni, hogy kiről is van szó, vagy még inkább: miről. Az illésbácsi ugyanis nem ember, hanem egy jelenség, éspedig virtuális. Mi teremtettük. Nem sárból és még csak nem is sejtekből meg cukrászkötényből kivillogó ősz szőrszálakból, hanem saját magunkból. Semmi (de legalábbis elenyésző a) köze Barna Illés cukrászhoz: az illésbácsi egy impulzus, egy fíling (hogy trendi legyek), amely számunkra lépten-nyomon hiányzik.

Nekünk nincs szükségünk a katarzis olyan hagyományos és olykor nevetséges alternatíváira, mint esztétikum, hit, az emberi örömök olyan avíttas megnyilvánulásaira, mint ismeretszerzés, hivatás, altruizmus. Nekünk ezek túlságosan hosszadalmas ügyek, macerásak, hovatovább elég melósak is, de ami a legborzasztóbb: nem állhatunk eléjük V-betűt formáló ujjakkal talpig idióta vigyorban, hogy aztán rögvest kiposztolhassuk az Üzenőfalra.

Nekünk gyors és kevésbé kockázatos megoldások kellenek, streetfood-érzelmek, könny meg adrenalin – és akkor, hopp!, előttünk terem egy illésbácsi, egy buszról lezavart, aluljáróból kitessékelt, boltbankinemszolgált sírónénike (mindhárom ugyanazzal az egyetlen fotóval), egy lebiggyedt szájú cukikiskutya (autóból dobták ki, megvan a rendszám, verjétek agyon a rohadtakat). Ők lelki önkielégítésünk műizéi (genderfüggően behelyettesíthető), morális pornónk, érzelmi vákuumunk garantált semlegesítői. És már kattan is rendíthetetlen humanizmusunk igazolója, gyónásunk, megtisztulásunk záloga: A Megosztás.

S hogy mi lesz most velünk, miután Barna Illés bezárta (sírva!) a cukrászdáját (+Videó!) és véget érni látszik a történet? Ne aggódjunk. Órák kérdése csak, és megjelenik egy régi, békebeli tölcsér, benne egy szomorúra fotosoppolt csokoládéfagyival, alatta felirat: »Engem biztosan nem oszt meg senki...«

Ne vigyorogjunk, ne húzgáljuk a szánkat. Ott lesz a kép. Lájk is lesz bőven.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. május 23. 16:30
Tévedsz haver! A lesajnált fagyi tölcsérjének az aljában nem ez az önsajnáló üzenet lesz:"Engem biztos nem oszt meg senki." Hanem ez:"Bezzeg a Gazdi kelyhét már fényesre nyaltátok!" Ezt a mostani szösszenet is felesleges "után-lövés" volt! Döntsétek már el ó szegény rovatosok, flekkesek, tárcások (a pénzes az biztos üres eddigre)mikor kezd avasodni a story! Ergo:vagy nyaljátok ki a serpenyőjét Illés bá'-nak,vagy verjetek habot az öreg bezápult tojásaiból-de elég legyen a habosításból....
atila68
2016. május 23. 15:39
Biztos. Illés bácsinak jó a krémese.
Entreri
2016. május 23. 15:28
Akiket ennyire érdekel Illésbácsi proli cukrászdája, miért nem szedik már végre össze neki a pénzt? Nem lájkolgatni, meg dumálni kell, mert az szart se ér, hanem cselekedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!