Hazudni szabad

2016. június 19. 09:59

Nem tudom, melyik bolygóról jött a mélyen ­tisztelt bíróság, az ítélőtáblán kívül általá­ban nem kultiválják nálunk a heterók, ha ­buzinak ­nevezik őket.

2016. június 19. 09:59
Fekete Gy. Attila
Népszabadság

„Politikusaink eddig sem vitték túlzásba az igazmondást, de már papírjuk van arról, hogy hazudni nem bűn. Csütörtökön a Kocsis kontra Ungár perben a Fővárosi Ítélőtábla mondta ki, hogy Magyarországon bárkit lehet »buzizni«, akkor is, ha az illető nem az, és ha az ezzel ellenkező állítást az őt minősítő sem tudja bizonyítani, de még csak meg sem kísérli ezt. A táblabíróság szerint az a közlés, hogy Kocsis Máté polgármester meleg, nem sértő, így személyiségi jogot sem sért, aki ilyet állít, akkor sem, ha nem mond igazat. (...)

Nem tudom, melyik bolygóról jött a mélyen ­tisztelt bíróság... (Egy pillanat: az, hogy »nem tudom«, legfeljebb rám nézve lehet sértő, a »bolygó« egy égitest, a »jött«múlt idejű ige, ezekkel nem lehet gond, a mélyen tisztelt bíróság pedig egy igen udvarias kifejezés, még ha ez esetben nem is biztos, hogy igaz, mármint, hogy így gondolom; eddig tehát rendben vagyunk a személyiségi jogokkal.) ... az ítélőtáblán kívül általá­ban nem kultiválják nálunk a heterók, ha ­buzinak ­nevezik őket. A kétkedők menjenek el egy gárdaavatásra vagy egy romatelepre, esetleg egy átlagos kés­dobálóba. Csak óvatosan, ott nem jogtudósok ülnek, és nem biztos, hogy olyan rezignált döbbenettel ­veszik tudomásul a hallottakat, mint Kocsis tette.

Paragrafusfalván túl ugyanis ez a szó sértő. Még inkább az, ha igaztalanul hangzik el. Mert lesznek, akik – nem zörög a haraszt alapon – attól kezdve ­mégiscsak melegnek fogják tartani az érintettet; akik összesúgnak a háta mögött, akik a gyerekeik előtt kitárgyalják a »nem is tudtam, hogy meleg« akárkit, a gyerekek meg a maguk gyilkos őszinteségével a hírbe hozott fiát, ­lányát kezdik majd froclizni. Soroljam még?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2016. június 20. 08:46
Nagyon kínos ez a cikk a NOL-tól. Amennyire tudom, a demokráciában a közszereplőnek többet kell eltűrnie, mert ha nem így lenne, ő maga sem szólalhatna meg. És állandóan vezércikk szintű általánosságokat lehetne csak mondani, persze azt is csak megfelelő adatolással. Szerző miért nem Orbán szövegére reagál hasonlóképpen, mert hogy a hölgy annak apropóján nyilatkozott? Miért nem írja azt, hogy a miniszterelnöknek, lám csak szabad hazudni, amikor úgy állítja be a homoszexuálisokat, mintha azok nem ugyanolyan egyenrangú állampolgárok lennének, mint a többiek, akiket a mindenkori kormányfőnek szolgálnia kell? Mintha azoknak nem ugyanolyan joguk lenne a szexuális életüket a saját ízlésük szerint élni, mint a többieknek? És mintha nem ugyanolyan joguk lenne ahhoz is, hogyha erős előítéleteket éreznek a hétköznapi emberekben, vagy, joghátrányt szenvednek a hatalomban lévők miatt, akkor mindez ellen, akár provokatív módon is tüntessenek? EZ a legalizált, még csak nem is perelhető hazugság kisbarátom! Mert nem lehet egy politikust bíróság útján ráébreszteni arra, hogy a posztjából (hatalmából) adódóan nem közölheti az egyéni véleményét anélkül, hogy ne származzon belőle politikai - választási - következmény. Pedig AZÉRT nyilatkozik így!
Illieral
2016. június 19. 22:24
Én ezt értem, én sem szeretném ha lebuziznának. De jogilag ugye nem ekinthetjük a homoszexuális embert, illetve ezt az identitást sértőnek. Így ez 22-es csapdája ha jól sejtem. Úgy értem, hgy jog szerint semelyik nemi identitás nem lehet sértő, mert jog szerint ezen emberek egyenrangúak, stb. stb. Mit tudott volna ezzel kezdeni a bíróság?
teljesenertelmetlen
2016. június 19. 20:09
Kocsisnak egy 2 éves kisfia van. Abban a pillanatban, amikor majd az első gúnyolást megkapja az oviban, leperelném a bőrt is erről a buzi zsidó kurváról.
teljesenertelmetlen
2016. június 19. 20:08
Ritkán értek egyet a NOL-lal. Úgy látszik, ők is érzik, hogy ez az ítélet a néhány száz belvárosi buzi zsidón kívül megint csak ellenük hangolja a közvéleményt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!