Hogy ne szurkoljunk az EB-n? A társadalmi együttélés alapvető szabályai

2016. június 07. 19:33

Fontos, hogy a siker ellenére megőrizzük méltóságunkat, hogy a torna után is emelt fővel járhassunk majd az utcán.

2016. június 07. 19:33
Kovács Dániel
Alfahír

„Minthogy ilyen 44 éve nem volt, óriási a készülődés. Néhány tízezren a helyszínre is elutaznak a csapattal, borítékolható azonban, hogy egy rövid időre fél Magyarországot egy hatalmas szurkolói zónává varázsolják majd az itthon maradók. Több mint négy évtizednyi ínséges időszak után még a csoportkörből való továbbjutás sem lehetetlen, fontos ugyanakkor, hogy a siker ellenére megőrizzük méltóságunkat, hogy a torna után is emelt fővel járhassunk majd az utcán.

Ehhez feltétlenül szükséges elkerülni a legbosszantóbb szurkolói szokásokat, melyek leginkább az időszakonként hatalmas drukkerré változó, csekély szakmai tudással/érdeklődéssel felvértezett társainkat jellemzik és fokozottan irritálóan hathatnak az érintettek közvetlen környezetére. (Semmi baj nincs persze, ha otthon a négy fal között, de a kocsmákba, kivetítős közösségi terekre látogatók számára hatványozottan fontos, hogy ne essenek az alábbi hibákba.)

(...)

A fenti alapvetésekhez való ragaszkodás mindannyiunk közös érdeke, elengedhetetlen ahhoz, hogy Magyarország az Európa-bajnokság alatt is élhető ország lehessen, és mindenki büszke lehessen a sikerre. Javasoljuk a vendéglátóhelyek kiszolgáló személyzetének, hogy a normákat be nem tartókkal szemben súlyos szankciókat alkalmazzanak: a renitens vendég kérése ellenére is Borsodit csapoljanak neki vagy félédes fehérborból adják a fröccsöt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2016. június 08. 05:37
Nemtom, a szurkolás lényege egy bizonyosfajta extázis: az ember kilép önmagából, és önfeledten (!) azonosul azzal a csapattal, amelyiknek drukkol. Ha az eredeti cikkben fölsoroltak ennek az önfeledtségnek az eszközei, akkor felőlem... Ha pl. egy hölgy nemzeti színűre festi magát, és úgy ujjong a csapatnak, miért ne? Ha közben egyfolytában az jár a fejében, hogy "Jajj, hogy nézek én ki, mit fog szólni holnap a barinőm?" - na akkor ezért ne. De ami engem illet, az a szurkoló is idegesít, mint a posztoló, aki azért nem tud azonosulni a csapattal, mert ehelyett azon töri a fejét, hogy "hogy keveredtem én ezek közé?"
Akitlosz
2016. június 07. 23:46
Milyen siker? "borítékolható azonban, hogy egy rövid időre fél Magyarországot egy hatalmas szurkolói zónává varázsolják majd az itthon maradók." Erősen kétlem, hogy emberek felét érdekelné egy labda felnőtt férfiak általi kergetése.
gwrf
2016. június 07. 22:58
mindig jó, ha van egy önjelölt idióta, aki megmondja, hogy ki hogyan szurkoljon
Gusztav12
2016. június 07. 20:33
Amennyiben a magyar csapat nem jut tovább akkor csupán annyi fog történni, h. a focistörpe még vadabb és elszántabb lesz! Mert ez a korcs nem adja fel! De nem ám! A stadionhiányra fog hivatkozni és arra, hogy a fia hittéritő lett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!