Norbert Winney: Sárkányok, farkasok és almák

2016. június 06. 10:08

Hiába mondom, hogy kerülöm a fantasyt, mert az nem az én világom, időnként csak belebotlom. A legnagyobb meglepetésemre beszippantott a történet.

2016. június 06. 10:08
Letya
Könyvek, ahogy én látom

A Sárkányok, farkasok és almák egy nagyszerű újra-értelemzése, vagy inkább újragondolása azoknak a meséknek, melyek gyerekkorunkat végigkísérték. Egy kicsit modernebb megközelítéssel élt az író, aminek eredményeképpen kilépve a mesevilágból, egy fantasyt hozott létre. Nem csak kifordította a jól ismert Grimm meséket, hanem fel is bolygatta. Hiába ismerjük az eredeti történetet, annak csak elemeit fedezhetjük fel ebben a kötetben.

A könyv elolvasása után is azt állítom, hogy a fantasy nem az én világom. De tudom, hogy ha Norbert Winneynek új könyve fog megjelenni, azt el fogom olvasni. Hogy miért? Mert szórakoztat! Könnyed olvasmány, ami már pár mondat után képes arra, hogy kiszakítson a szürke hétköznapokból és egy olyan világba repítsen el, mely lenyűgöz, megnevettet és elszórakoztat. Azzal, hogy a mesék ihlette történetek keverednek az elbeszélésekben, csak még közelebb hozza a világát hozzám, hiszen újra átélhetem a gyerekkorom egy szeletét, igaz kicsit másképp, kicsit felnőttesebben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!