A torzítatlan szeretet és a fogamzásgátlás bűne

2016. június 29. 15:41

Nem tudom Vigh Szabolcs miért gondolja azt, hogy a fogamzásgálás engedélyezése csökkentené az abortuszok számát katolikus körökben.

2016. június 29. 15:41
Szerdahelyi Miklós
Katolikus Válasz

„Nem tudom Vigh Szabolcs miért gondolja azt, hogy a fogamzásgálás engedélyezése csökkentené az abortuszok számát katolikus körökben. Mert ugye a katolikus körökről beszélünk! A nem katolikusok eleve tesznek az Egyház tilalmaira... Viszont, aki annyira tanítás hű, hogy nem él nehézség esetén sem fogamzásgátlással, az ugyan miért vetemedne abortuszra, amit még inkább tilt az Egyház? Ez a látszólagos józan paraszti észen alapuló fordított összefüggés az abortuszok száma és a fogamzásgátló módszerek megengedettsége között teljes értelmetlenség.

Vannak róla publikációk és statisztikák, hogy a fogamzásgátlás éppenséggel miért növeli az abortuszok számát, de nem látom értelmét ebbe belemenni, mert katolikusok között beszélgetünk erről, és a fogamzásgátlás minden körülmények között bűn az Egyház szerint, márpedig az abortusz bűnét nem egy másik bűn keblünkre ölelésével fogjuk legyőzni.

Végezetül, hogy ott fejezzem be, ahol a vitatott cikk kezdte: a jó családi életre szóló tanítás szerves részét a katolikus tanítás kéne hogy képezze, és nem egy divatos erkölcsi rossz dédelgetése. Szentségre és ha kell mártíromságra vagyunk hívva, nem pedig az elvek fölötti alkudozásra!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ancilla
2016. augusztus 03. 02:16
Kedvelem Szerdahelyi Miklós írásait. Nagyon szépen, világosan érvel, és igen, katolikus választ ad sok kérdésre. Örülök, hogy a Mandiner rendszeresen lehozza a bejegyzéseit.
Csomorkany
2016. július 13. 13:02
Éppen ezért nem is a naptármódszert ajánlja az, aki a természetes családtervezésre biztat. A neten is utánanézhetsz. www.tcst.hu
acido domingo
2016. július 13. 12:58
Csak azt tudom, hogy aki komolyan veszi az egyház szexuáletikai tanítását, az nem nagyon járul hozzá a nemi betegségek terjedéséhez.
I_Isti
2016. július 13. 12:53
... meg a vasárnapi boltbezárással. Mert az a lényeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!