Kultrozé - Dúzsi Cabernet Sauvignon Rozé 2015

2016. július 18. 13:51

Egy magyar rozé, ami mentes a sorjás savaktól. Úgy friss és könnyed, hogy nem kiált savlekötőért. Minden korty jól esett. Mert szép. Mert jó tudni, hogy így is lehetne.

2016. július 18. 13:51
Alföldi Merlot
Gault&Millau

„Milyen? Számomra is alig hihető, de azt kell mondanom, hogy a szabvány magyar rozét a provanszi etalontól elválasztó út felét megtette. Pedig cabernet sauvignon. Az illat mérföldekre van a tutti-fruttis reduktív iskolától, de az alap-Dúzsit is tisztes középszerré fokozza le. Érdekes és vonzó: csipkebogyó, törökméz, gyógyfüvek. Paprikát nagyítóval sem találtam benne. Az illat kifinomultságán túl a selymes textúra, az egyensúly és a szokatlan ízmélység ragadott meg. Egy magyar rozé, ami mentes a sorjás savaktól. Úgy friss és könnyed, hogy nem kiált savlekötőért. Minden korty jól esett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2017. január 17. 09:54
A "kult-" előtagnál gyűlöletesebb, idegesítőbb szörnyszülöttje kevés van nyelvünknek.
Viktor78
2016. július 29. 14:37
Borainak jelentős része dugós , ihatatlan ! Csak 1-2 hónapja letöltött bort szabad venni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!