Alig fejezhető ki szavakkal...

2016. július 15. 14:48

...milyen közel érezzük magunkat francia barátainkhoz. Együttérzésünk soha nem fogja eltüntetni a sok elveszett emberéletet és mégis e percekben a szolidaritás a legértékesebb, amit csak adhatunk.

2016. július 15. 14:48
Angela Merkel
Facebook

„Alig fejezhető ki szavakkal, milyen közel érezzük magunkat francia barátainkhoz ezekben a fájdalmas órákban. Az ő nemzeti ünnepük – a köztársaság, a demokrácia és a szabadság büszke napja – a legmélyebb gyász napjává vált. Együttérzésünk soha nem fogja eltüntetni a sok elveszett emberéletet és mégis e percekben a szolidaritás a legértékesebb, amit csak adhatunk. A határokon átívelő szolidaritás összefogja mindazokat, akik a szabadságban és az emberségben hisznek és akik szembehelyezkednek a vak fanatizmussal.”

                                      ***

Részlet Angela Merkel, német kancellár leveléből, amelyet François Hollande francia elnöknek írt a 2016 július 14 nizzai terrortámadás után.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanádium
2016. július 17. 09:12
Bocsánat a tévedésemért! Az előző hozzászólásom utolsó mondatában szereplő egyik szó helyesen : kéjjel.
vanádium
2016. július 17. 09:07
Orbitális pofátlanság , hogy ez hülye liba részvétet nyilvánít a franciáknak. merkel Európa sírásója , ő szabadította rá a muszlim hordát Európára és most úgy tesz mintha ez rajta kívül álló lenne. A szemét tyúk olcsó rabszolgákat akart biztosítani a német tőkéseknek, de azzal nem számolt , hogy a muzulmán ember beilleszthetetlen bármely más vallású társadalomba és örömmel , kéllyel öl Allah nevében.
stonecircle
2016. július 16. 22:25
@kitiltott Én is ajánlok egy angol filmet: Kelet az kelet, az integráció 'sikerességéről' szól. A film címe Kipling mondására utal: East is East, West is West and the two will never ever meet, ő pedig csak tudhatott valamit.
crydog
2016. július 16. 21:43
Merkel, Hollande, Shultz, a ti szolidaritásotok nem az európai embereké, hanem a sehonnai gyilkosoké!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!