A melegházasság kritikájáról

2016. július 06. 17:05

A Mandiner.hu újságírójának az volt a célja, hogy egy olyan kötetet írjon, melyben objektív érvek találhatóak az azonos neműek házassága ellen. Mindezt úgy, hogy ne személyeskedés vagy sárdobálás legyen belőle, hanem építő diskurzus.

2016. július 06. 17:05
Kézdi Beáta
Kötőszó blog

„Ugyan még nincs könyv arról, miért álljunk ki a melegházasság mellett, de máris megszületett az ellenvéleményt összefoglaló 464 oldalas írás Szilvay Gergelytől. A Mandiner.hu újságírójának az volt a célja, hogy egy olyan kötetet írjon, melyben objektív érvek találhatóak az azonos neműek házassága ellen. Mindezt úgy, hogy ne személyeskedés vagy sárdobálás legyen belőle, hanem építő diskurzus.

Szilvay Gergely eredetileg 150–200 oldalas munkát tervezett, de belátta: ha minden eddig elhangzott azonos neműek házasságát támogató érvre reagálni akar, akkor nem tud röviden írni. Lépésről lépésre cáfolja az érveket a kötet alábbi fejezeteiben: 1. A házasság történeti formáiról; 2. Veleszületett-e a homoszexualitás?; 3. 1973, avagy megváltoztatható-e a homoszexualitás?; 4. Nem elég, hogy szeretik egymást?; A házasság két értelmezése; 5. A meddőség kérdése; 6. A »konzervatív« kifogás; 7. Csaták az örökbefogadás körül; 8. A fajközi házasság tiltása; 9. Melegházasság-ellenes homoszexuálisok. (...)

A könyv bemutatóján felvetődött Ferenc pápa nemrégiben elhangzott homoszexuálisokat érintő bocsánatkérése, melyre úgy reagált a szerző, hogy a pápa kérése valóban jogos és helyén való, de »a hivatalos tanítást ez akkor sem változtatja meg«, ugyanakkor az újságíró hozzátette: bocsánatra és gyülekezeti nyitottságra szükség van. A szerző hangsúlyozta, hogy nem a melegség ellen szól a könyv, hanem az azonos neműek házasságának engedélyezése ellen. Ugyanakkor elhangzott az is, hogy a 2012. január 1-jén életbe lépett magyar Alaptörvény megfogalmazása szerint ez Magyarországon amúgy is teljesen kizárt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. július 07. 10:13
A lényeg: "...A ballibek többek között arról ismerszenek meg, hogy önös érdekeiket mindig hatalmas erkölcsi ködfelhőbe burkolják. Minél nemesebb a cél: világbéke, atommentes föld, kihaló fajok, állati jogok; gyermekszegénység; pedofília, nőellenesség, rasszizmus, antiszemitizmus elleni harc stb., minél nagyobb ERKÖLCSI FELHAJTÁST rendeznek, annál nyilvánvalóbb, hogy még több PÉNZT, BEFOLYÁST, HATALMAT akarnak..."
sztoikus
2016. július 06. 20:47
tényleg, a többnejűséget, mint egyik legtermészetesebb emberi kapcsolatot, mikor tesszük legálissá? És a pedofíliát? Nagyanyáink még 14-16 éves korukban házasodtak. Most is akadna egy csomó vén kecske, aki megtenné, amennyiben nem járna érte sok évnyi börtön.
madarasi.abel
2016. július 06. 20:44
Szerintem sem szabad megengedni, hogy házasodjanak. Legyen nekik elég, hogy egy homoszexuális kapcsolatba élő pár megkap minden (!) jogot, ami a házasságban élőknek jár. Ha ez megvan, egy szavuk sem lesz :)
Polly néni
2016. július 06. 17:57
"biszexuálisok ... kábé 1 millió ember..." Mi vaan? Honnan ezek a számok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!