Tegnap ittam – Feind Cabernet Rozé 2015

2016. július 19. 06:53

Friss, alapvetően epres alapokra építkezik, savai bőségesek, de a harmadik pohár után sem tömítenek. Az sem kizárt, hogy megtaláltam az augusztusi grillezések árérzékeny kísérőborát.

2016. július 19. 06:53
Unger Tamás
Borrajongó

„Szinte biztos, hogy mindenféle hűségvizsgáimat nem a tankönyvszerű rozékapcsolatomból fogom majd letenni, ha úgy alakul. Történt ugyanis, hogy gyakorló serdülőalkoholistaként nagyjából hat-hét évvel ezelőtt az ilyesfajta könnyű, rózsaszín árnyalatokkal dolgozó belépőborok tereltek bele azokba a zsákutcákba, amelyeket szaknyelvszerűen csak borbuzulásnak szokás hívni. Világos, hogy huszonnégy darab évemmel nem tartozok, nem tartozhatok a villányioportó-beszoptatón nevelkedettek errefelé jól ismert szekértáborába.

Nem szükségszerű persze hűségesküt fogadni azoknak az ezerforintos fajélesztő-közvetítőknek, melyek annak idején úgy belevittek a sűrűjébe, hogy azóta sem tudom látni a kiutat a drágábbnál jobb vörös- és fehérklasszisokkal kipakolt macskaköves labirintusból. Az viszont, hogy a rozé, mint a bor egyik lehetséges fajtája simán feledésembe merült az elmúlt két évben (tehát gyakorlatilag egy árva kortyot sem ittam, úgy tisztán, mint beszódázva), némileg szomorú, így hát szorulna némi magyarázatra is.

Magyarázat helyett viszont úgy döntöttem, hogy a hosszú és kellően lassan melegedő nap végén megtöröm a csendet és beruházok a balatonfőkajári Feindék borházának aktuális cabernet-rozéjára. Azt mondjuk perverzebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy lesz olyan jó, hogy azon nyomban rá is ragadok a billentyűzetre. Ráadásul ezúttal nem a maradékcukortól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. július 31. 17:14
A többszörösen összetett, alá, és mellérendelt mondatszerkezetek alkalmazása komoly odafigyelést, szókincset, és a magyar nyelvtan alapos ismeretét követeli meg annak alkalmazójától mind szintaktikai, mind szemantikai téren.
sersem4
2016. július 27. 19:10
Tegnap én is ittam. Négy lengyel sört egy deci skót viszkivel. Savas mellékíze volt, amikor felkeltem buta arccal, fájó fejjel, le kellett csavarnom még egy lengyel sört, hogy kimenjen a savas íz. Mondjuk én proli vagyok, én nem lötyköltem körbe körbe a pohárban, hanem bedobtam egyenesen, aztán rá a söröcskéket, igaz el sem ájultam attól, hogy húbazmeg, most fedeztem fel a meleg vizet. Jó volt, lelazultam, mint a Riga lánc, de másnapra elmúlt. +18! Nem ajánlott senkinek felirat....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!