A dilettantizmus csapdája

2016. augusztus 03. 08:11

Alighanem kormányzati körökben is felismerték már, hogy az önkényes döntések erőltetése a szakmaiság követelményének rovására politikailag sem kifizetődő.

2016. augusztus 03. 08:11
Beck Tamás
Népszava

„Alighanem kormányzati körökben is felismerték már, hogy az önkényes döntések erőltetése a szakmaiság követelményének rovására politikailag sem kifizetődő. Bármilyen intenzitással folyjon ugyanis az idegenellenes uszítás az őszi kvóta-referendumot megelőzően, a lepusztult állagú, létszám- és eszközhiánnyal küzdő kórházakért vagy iskolákért senki sem a menekülteket fogja hibáztatni. Nem ők tehetnek továbbá arról, hogy Magyarország a régió sereghajtójává vált gazdasági mutatóinak tekintetében, a nyomor pedig megállíthatatlanul terjed, miközben a kormányhoz közelálló oligarchák mesés vagyonokat halmoznak fel. Kármentési kísérletként értelmezem ezért Orbán Viktor részéről, hogy rászánta magát egy stratégiai, valamint egy gazdasági kabinet létrehozására. Akár a 2018-as választások eredménye is múlhat azon, Varga Mihály vajon mekkora szabadságot kap majd a miniszterelnöktől saját elképzeléseinek megvalósítására.

Szakma kontra politika vitájában kulcskérdés, hogy a döntések helyi szinten születhetnek-e meg vagy mindent egy központi direktíva határoz meg, akár a pártállami időkben. A párhuzamos hivatalviselés lehetőségének visszaállítása az utóbbi opciót erősíti, ráadásul a társadalom igazságérzetét is sértené egy ilyen restauráció. Az ország érdekét sokkal inkább az szolgálná, ha a döntések ott születnének, ahol a problémák is keletkeznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. augusztus 03. 17:02
„Alighanem kormányzati körökben is felismerték már, hogy az önkényes döntések erőltetése a szakmaiság követelményének rovására politikailag sem kifizetődő. " Mondjon már egy ellenpéldát a közelmúltból! Már olyat, amikor valóban az történt volna, hogy egy szakembert neveztek volna ki egy párrtgeci helyett akármilyen beosztásba! Ha véletlen előfordult, hogy a fickó értett is ahho, amit csinált - pl Navracsiccs - , akkor villámgyorsan máshová buktatták és jött helyette a pg.
balbako_
2016. augusztus 03. 15:27
"a régió sereghajtójává vált gazdasági mutatóinak tekintetében, a nyomor pedig megállíthatatlanul terjed," Amely sereghajtó gazdasági mutatók megelőzik az olaszt, franciát, németet és az EU nyugati szárnyát. A nyomor meg olyan megállíthatatlan, hogy a fogyasztás csúcsokat dönt. Szánalmas vagy bús képű hazugsággyáros....
briganti
2016. augusztus 03. 13:05
he-he-he....hú de szar....
puszika
2016. augusztus 03. 12:01
Honjaim! Ismét volt eligazítás a balfirkászoknak. A megelőző hat év ugyanis kudarccal végződött.Sőt a dolgok jelenlegi állása szerint 2018-ban ismét nyerésre áll a kormánypárt! A kötelezően előírt sorrend:Orbán, népszavazás,oligarcha,egészségügy/főleg kórház/,lopás,oktatás,szegénység.......! Ja és újabban Varga Mihály. Minden firkász ezt a SZAMÁRVEZETŐT használja. Nem kivétel Beck elvtárs sem. Közben a kormánypárt erősödik.Amott meg aláírásbukta,egymás gyilkolászása karakterileg..... Kellenek ennél jobb hírek??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!