Én is lemondok a kitüntetésemről

2016. augusztus 25. 17:47

Bayer Zsoltnak joga van rá, hogy terjessze mérgező eszméit. Ám kormány kitüntetése ezeket az eszméket érdemessé emeli.

2016. augusztus 25. 17:47
Haraszti Miklós
MTI OS

„2005-ben a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntettek ki a magyar sajtószabadság megteremtésében játszott szerepemért. Ennek kapcsán nyilvánosságra kívánom hozni a következőket:
     1) Bayer Zsoltnak joga van rá, hogy terjessze mérgező eszméit. Ám kormány kitüntetése ezeket az eszméket érdemessé emeli. A méreg ellenszere az érdemközösség nyilvános megtagadása. Ezért csatlakozom azokhoz, akik tiltakozásul lemondanak a kitüntetésükről.
     2) A kitüntetésemet a hajléktalan gyermekeket segítő Szalmaszál alapítvány aukciójának juttatom. Javaslom a kitüntetésekről lemondóknak, hogy hasonlóan hasznos közcélra ajánlják fel az érmeket.
   
     Haraszti Miklós
     író, az EBESZ volt médiaszabadság-képviselője, az ENSZ emberi jogi jelentéstevője”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
QMil
2016. augusztus 26. 13:14
Álságos és képmutató érvelés Harasztié. Képmutató és álságos ő maga is, és az összes most keresztjeiket visszaszolgáltatók. Nézzük csak, miért is? Haraszti például 2005-ben egy olyan hatalomtól fogadta el a kitüntetését, mely a rendszerváltás utáni Magyarországon elsőként vezényelt le egy xenofób gyűlöletkampányt.Ez Harasztit nem zavarta, nem okozott neki gondot, semmiféle erkölcsi aggálya nem támadt, hogy egy ilyen hatalomtól díjat fogadjon el. Most pedig maga ácsolta erkölcsi piedesztálról papol, s önnön nem létező erkölcsi fölényét reklámozva jótékony célokra ájlja fel a keresztjét. Ám ha ily nemes szándékok vezérlik nemes, s különb lelkét, miért nem már 2005-ben ajánlotta fel azt? Álság és képmutatás ez turbófokozatban.
MZ/X
2016. augusztus 26. 08:14
Aki visszaadja, az Szögi tanár úr emlékét gyalázza meg... tényleg elvált a szar a májtól...
lajkakutyus
2016. augusztus 26. 04:45
Remélem soha többet nem lesz olyan agyalágyult a magyar nép, hogy ezeket a veszedelmes, egy akolból való csirkefogókat hatalom közelébe juttassa. Ezek szépen sorban felfordulnak, és lesz egy normálisabb közélet.
Anti Komcsi
2016. augusztus 26. 01:10
Ennél a hazaáruló, besúgó féregnél me is legyen kitüntetés! Adja vissza, bizony!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!