Nem sürget semmi

2016. augusztus 04. 14:16

Nekem szerencsére van annyi pénzem, hogy tökéletesen szabad és független lehessek, és ez nagyon jó érzés. Maga a pénzszerzés sosem lehet cél. Interjú.

2016. augusztus 04. 14:16
Kovács Nimród
Borsmenta

Miért költöztél haza?
 
Soha nem hittem volna, hogy ilyen területen valaha előny lesz, hogy magyar az anyanyelvem, de így alakult. Egy nagy nemzetközi kábeltelevíziós társaság megbízott a magyarországi ügyeinek intézésével. Akkor még nem költöztem teljesen haza, egy darabig megosztottam az életemet a két ország között, de valahányszor hazajöttem, mindig örömmel fedeztem fel a magyar borászat újabb és újabb rétegeit, és egyre biztosabb lettem abban, hogy borokkal szeretnék foglalkozni. Először a Monarchia Borkereskedést hívtam életre Budapest szívében, ahol amerikai és magyar borokat lehetett kapni, és közben igyekeztem segíteni az általam nagyra értékelt magyar borászatok amerikai piachoz jutását. Később megalakult Egerben a saját pincészetem, és 2009 óta már nem osztom meg a figyelmemet, csak a boroknak élek.
 
A Kovács Nimród Winery birtokközpontja Egerben, a nagy múltú, Verőszala utcai pincesor egyik régi pincéjében van, te viszont Budapesten élsz. Kik hozzák a döntéseket a távollétedben?
 
Az ügyeket képzett csapat intézi, de a legfontosabb döntéseknél én is mindig jelen vagyok. Nem azért, mert nem bízom bennük, hanem mert szeretek a pincészet ügyeit illetően naprakész lenni.
 
Kizárólag a csúcsminőségű borokra koncentráltok?
 
Szó sincs róla, nem akarunk elitisták lenni. Az alapsorozatunkban a mindennapok bora kerül az asztalra, elérhető áron. A Monopole sorozat palackjait egy kissé drágábban kínáljuk, ennek ellenére igen népszerűek, hiszen közülük több is díjnyertes bor. A szőlőterületünk egyharmada az ország egyik legkülönlegesebb termőhelyén, a Nagy-Eged-hegyen található. Ez a dűlő világszínvonalú borokkal ajándékoz meg minket, ennek megfelelően az áruk is jóval borsosabb, de ez így van rendjén.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
75% adósság + olimpia. NOOORMÁLIS?!
2016. augusztus 08. 14:27
amíg van, csak addig
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!