Knézy

2016. augusztus 08. 19:54

Szomorú, hogy egy úszóversenyből is lehet migráns-kérdést generálni, hogy zsigerből teljes a bizalmatlanság, mindenki azonnal a legrosszabb szándékot felételezi anélkül, hogy venné a fáradságot, és megkérdezné az érintetett, hogy pontosan mi történt.

2016. augusztus 08. 19:54
Pásztory Dóra
WMN

„Összesen két olimpiát és négy világbajnokságot közvetítettem az Eurosporton, és bizony számtalan alkalommal éltünk mi is Jenő-féle »vészmegoldással«: az első néhány futam alkalmával mondtuk el a tarsolyunkban lévő érdekességeket vagy latolgattuk a magyar esélyeket. Ehhez persze szükség volt érdekességekre, valamint a sportág és az ellenfelek ismeretére, így nagyjából be tudtuk lőni a magyar induló várható eredményét. És bizony mi is bakiztunk. Kicsiket és nagyokat is. Volt, ami felett próbáltunk átsiklani, és volt, amiért ott, élő adásban elnézést kértünk. Mert bizony erre is van lehetőség.

Sajnálom Jenőt, mert rosszkor, rossz helyen bakizott. Nagyot. Az olimpián egyszerűen nem fér bele a felkészületlenség, több millióan figyelik minden szavát, és biztos, hogy akad a nézők között olyan, aki észreveszi a stiklit. Ezek pedig most már nem egy fórum mélyén lapulnak, mint tíz éve, hanem rohamos sebességgel terjednek a világhálón. Minden egyes ki (nem)mondott szónak következménye van.

Ennek ellenére szomorú, hogy egy figyelmetlenségből, egy rossz kommentátori döntésből fél nap alatt összeesküvés-elméletet lehet gyártani. Szomorú, hogy egy úszóversenyből is lehet migráns-kérdést generálni, hogy zsigerből teljes a bizalmatlanság, mindenki azonnal a legrosszabb szándékot felételezi anélkül, hogy venné a fáradságot, és megkérdezné az érintetett, hogy pontosan mi történt. Külön cikket érdemelne ennek a háttere, az, hogy egy ilyen helyzetre, miként született a közvélemény reakciója, a számtalan ítélkező cikk, és a kissé szerencsétlen, megkésett magyarázat a köztévétől.

A legszomorúbb pedig mégis az, hogy az MTVA közleményéből a legfontosabb mondat kimaradt: Elnézést kérünk, hibáztunk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kowecses
2017. április 17. 20:00
Knézy technikai okokból nem láthatta azt a képet, amit nekünk beadtak. A 41. helyen elérő versenyző nevét és országát így nem tudhattuk meg tőle. Ugyanúgy nem említette a 21. helyet elérőt sem. Fogadok,a ZDF is mulasztott a 21. helyezettet illetően. PC módon aranyérmet adhatnának a menedékkérőnek.
kowecses
2017. április 17. 20:00
Elszenvedtünk 8 év szoclib kormányzást, most próbálják meg Önök is elviselni a 8 év "Orbán diktatúrát" 2018-ban újra kezdjük!
Békanász a hasadon
2016. szeptember 24. 15:35
Öregapámék nem is mesélték, hogy a háború végén menekültcsapatot toboroztak volna az olimpiára. Biztos győztek volna, hisz alig néhány évet éheztek előtte.
Békanász a hasadon
2016. szeptember 24. 15:35
Nadórikák, meló van: 2016.08.02. 15:08 Az izraeli hatóságok megtiltották a palesztin olimpiai küldöttség vezetőjének, Isszam Kistának, hogy kiutazzon a pénteken kezdődő a riói játékokra - mondta az MTI szerint Munter Maszalma, a Palesztin Olimpiai Bizottság főtitkára kedden. Az izraeli blokád alatt álló Gázai övezet lakói egyfelől Jordánián keresztül hagyhatják el a térséget, kizárólag az izraeli hatóságok engedélyével. A kiutazásra Egyiptomon keresztül adódik a másik lehetőség, de a rafahi határátkelőt csak nagyon ritkán nyitják meg. Izrael és Egyiptom biztonsági okokra hivatkozva tartja fenn a blokádot. Maszalma azt is elmondta, hogy a palesztin sportolóknak felszerelés nélkül kell kiutazniuk a játékokra, mert az izraeli hatóságok feltartóztatták a szállítmányt. A szükséges eszközöket Brazíliában újra meg kell vásárolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!