Az egész nyugati társadalom nagyon beteg

2016. augusztus 09. 19:56

A különböző különbbé emelkedik, és a deviáns lesz a norma. Jelenleg itt tartunk. A gonosz áll nyerésre a jóval szemben.

2016. augusztus 09. 19:56
Somogyi János
Magyar Idők

„Mikor térnek már észhez a nyugati társadalmak népei? Mire várnak a franciák, a németek? A 2017-es parlamenti választásokra? Nem lesz késő addigra? De különben is, a szélsőliberalizmussal fertőzött választók, a szocialista–liberális–kommunista–zöld alakulatok tömege, lehet, hogy újra hatalomhoz juttatja a nemzeteiket sírba vivő politikai elitjeiket, és akkor már nem lesz menekvés, mert akkor ezek már be fogják teljesíteni a megkezdett művüket: Európa végzetét.

A nyugati társadalom beteg. Hiába lesz a titkosszolgálatok megerősítése, a rendőri, katonai létszám megemelése, az önkéntes rendőrök, segítők beállítása, a merényletek, terrortámadások nem kerülhetők el, amíg a társadalomban a jó és a gonosz relativizálása a mérce, és a politikai vezetés nem áll ki egyértelműen az évezredes értékrend szerinti Jó feltétlen érvényesítése mellett.

Amíg a neoliberális szélsőségek csúcsra járatása helyett a társadalmi együttélés ezeréves európai normái alkotta értékrend nem áll helyre, addig hiába minden, csak pótcselekvés az egész próbálkozás. Az emberi jogok tisztelete, a másság iránti türelem… a nemes szándéknak helye van a társadalmi életben, de csak addig, amíg nem élnek vissza vele. Amíg nem fordítják visszájára a szép elveket, a nemes szándékot a törvénytisztelő, jó szándékú többséggel szemben.

De ha a pipogya vagy hazaáruló, politikai hatalmat gyakorló vezetők nem fojtják el csírájában a visszaéléseket, ha nem torolják meg a normális többség elleni gyalázatos provokációkat, akkor a társadalom védtelenné válik az eltorzult, egykor nemes eszmékkel szemben, és beteggé válik. A különböző különbbé emelkedik, és a deviáns lesz a norma. Jelenleg itt tartunk. A gonosz áll nyerésre a jóval szemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. augusztus 11. 20:26
A Kopp Online több szemtanúra is hivatkozva azt írja, hogy mivel a balkáni útvonalon keresztül szinte teljesen megszűnt a Németországba irányuló migránsáradat (leginkább a magyarok érdemeként – S. S.), az most egészen új és meglepő útvonalra tevődött át: a kontinenshódítókat Törökországban, Görögországban, Bulgáriában és egyes észak-afrikai arab országban a német kormány kezdeményezésére felszállítják az éjszakai charterjáratokra, majd egyesen Németországba viszik őket. A berlini szövetségi kormány az éj leple alatt, titokban repülőgépekkel, charterjáratokon tömegesen szállítja az afroázsiai migránsokat a németországi nagyvárosok repülőtereire, majd onnan a Migrációs és Menekültügyi Szövetségi Hivatal utasítására buszokkal a különböző befogadótáborokba. A Balkánon keresztül egyelőre nem érkeznek a migránsok Németországba, a sáskahadat szállító autóbuszok és vonatszerelvények is teljesen eltűntek, ezért az átlag német polgár azt hiszi, hogy alább hagyott a Nyugat-Európa megszállása. Csakhogy a látszat csal, mert a németországi repülőterekre éjszakánként titokban, charterjáratokon tömegesen ömlesztik a migránsokat – írja a Kopp Online német hírportál. http://www.vilaglato.info/az-ej-leple-alatt-legihidon-szallitjak-a-hoditokat-nemetorszagba/
Sulammit
2016. augusztus 11. 19:29
Na végre! Cseh László. Este is, első legyél. Nagyon drukkolunk neked!
forsteandretredjemann
2016. augusztus 10. 11:12
Nem annyira rossz a kép ma már. Húsz éve még jogos lett volna az aggodalom szerző részéről. Ez már csak a legutolsó mutatvány egy bukott ideológia részéről. Neoliberálisokkal már csak a politikai elitben lehet találkozni; ott is csak inkognitóban. Ma már a német parlamentben sincs liberális párt. Liberális programmal ma már nyugaton sehol nem lehet parlamentbe jutni. Ma már csak bal-liberális vagy jobboldali liberális politiusok vannak. Azok is valószínűleg a következő választásokig. Ráadásul megjelentek és erősödnek már a liberalizmustól teljesen megtisztult balodlali pártok, illetve erősödnek a liberálmentes jobboldali pártok is. A valóság túllépett már a neolib álomvilágon.
illiberator
2016. augusztus 10. 08:39
Ez már haldoklás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!