10 utalás, amit tuti megtalálsz a Stranger Thingsben

2016. augusztus 17. 09:51

A Stranger Things egy nagy kavalkád a kedvenc dolgainkból, olyan, mintha ha egy 90-es évekbeli videotéka polcainak legjobb borítós filmjét egyszerre indítanánk el. Spoiler alert!

2016. augusztus 17. 09:51
z33d
Trikorder

1. X-akták, 51-es körzet, 18-as hangár stb.

A Stranger Thingsben vastagon kapjuk az épp csak felskiccelt, a realitásra keveset adó ősszeesküvés elméletet titkos kísérletekről és a kormány sötét öltönyös ügynökeiről. Szerencsére a sorozat készítői helyén kezelik, és saját javukra tudják fordítani a megkopott motívum felületességét. Simán mászkálnak a srácok a kormány titkos kísérelti központjának környékén, a sheriff a bázis portásának lelkére hatva jut be a szupertitkos kísérlet részletei után szimatolni. Egy B sci-fi-ben csak nevetnénk ezen, itt viszont az orrunknál fogva vagyunk vezetve. Minden úgy természetes ahogy van.

2. A Jó Stephen King Filmek 1. - Stand by Me, IT

A Stephen King filmadaptáció készítésésvel többen próbálkoztak, mint kellett volna. A klasszikusan rossz Stephen King film ismérve a lassú tempó, a misztikum fájó hiánya, de leginkább csak a teljes érdektelenség. (A Mángorló megvan??) Viszont a Stranger Things esetében csak a Mester legjobb történetei/filmjei ugorhatnak be, azon belül is az olyan gyerekbandás, felnövéstörténetet taglaló filmek mint az IT, vagy éppen a Stand By Me. Utóbbira akkora utalás van a sorozatban mint a ház, de meg sem lepődsz. Már a sorozat első percétől számítasz rá.

3. Risky Business – szex, szerelem, gyengédség

Mikor Steve Harrington felvitte Nancy a szobájába húztam eg újabb pipát a jegyzetfüzetembe, mert azonnal ez egyik titkos kedvenc filmem ugrott be, a Kockázatos üzlet. Az erős túlzás lenne hogy Steve Harrington Tom Cruise karakteréről van mintázva - Tom Cruise csak átmegy stricibe, és éjjel is Wayfahrert hord -, de a filmben látott szobája egy az egyben le lett koppintva. A kockás tapéta és a Ferrari poszter a falon kevés kétséget hagy. A sorozatban többször utalnak is Tom Cruise-ra, pl. Nancynek is van egy posztere a menő, de még nem Top Gun korszakból. A Stranger Things-ben kiszúrható poszterekről többet most egy szót sem, mert azok egy külön posztot érdemelnének.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!