Kerék-Bárczy kilépése jókor jött figyelmeztetés

2016. szeptember 02. 15:47

Demokratikus váltás 2018-ban csak akkor lesz, ha a centrista középerők és a változást akaró választók egymásra találnak. A DK jelenlegi stratégiája az egyik fontos akadály egy ilyen centrista összefogással szemben. Ez az, amit Kerék-Bárczy nagyon helyesen felismert.

2016. szeptember 02. 15:47
Szent-Iványi István
Facebook

„Kerék-Bárczy kilépése jókor jött figyelmeztetés

Kerék-Bárczy Szabolcs kilépése a DK-ból fontos jelzés és jó időben érkezett figyelmeztetés. Ez látszólag csupán a DK-nak szól, de nem árt, ha a demokratikus ellenzék egésze megszívleli Kerék-Bárczy kilépésében rejlő figyelmeztetésnek a tanulságait.

Ellentétben a 444.hu érhetetlenül cinikus és rosszindulatú megjegyzésével, én úgy vélem, hogy Kerék-Bárczy nem azért lépett ki a DK-ból, mert rájött, hogy az ellenzék nem fogja megnyerni a 2018-as választásokat, hanem azért, mert felismerte, hogy az ellenzék a jelenlegi felállásban és a jelenlegi stratégiájával tényleg bukásra van ítélve. Pedig a demokratikus oldalnak komoly esélye lenne nyerni és ehhez az esélyhez fontos adalékkal szolgál Kerék-Bárczynak a 168 órában publikált, paradigmaváltást sürgető cikke.

Demokratikus váltás 2018-ban csak akkor lesz, ha a centrista középerők és a változást akaró választók egymásra találnak. Ennek feltétele, hogy egy széles alapokon álló, a konzervatív liberálisokat és mérsékelt konzervatívokat is magába foglaló platform jöjjön létre, amely a változás hiteles ajánlatával léphet a választók elé. A DK jelenlegi stratégiája az egyik fontos akadály egy ilyen centrista összefogással szemben. Ez az, amit Kerék-Bárczy nagyon helyesen felismert.

Kerék-Bárczy kilépése ennek a középerőnek a létrejöttét elősegítő, a folyamatokat fermentáló gesztus. Ebben a folyamatban Kerék-Bárczyra és a hozzá hasonlóan gondolkodókra (is) fontos szerep vár és nagy szükség van rájuk.

Szent-Iványi István”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2016. szeptember 04. 16:18
"a demokratikus oldalnak komoly esélye lenne nyerni .." 2010-ben és 2014-ben is nyert. Meg a 2006-os trükkök százai óta és előtte mindenkor.
zolizolizoltan
2016. szeptember 03. 21:53
Elmúlt az olyan idő, amikor a liberálisok a mérleg nyelvét játszhatták Európában. Magyarországon még inkább nem tehetik meg. Az ok: a modern liberalizmus gyakorlata rendkívül haladás ellenessé vált, tulajdonképp az oligarchia eszközévé váltak a liberálisok.
kjkj945
2016. szeptember 03. 15:15
Böszme mindig akadály volt, akadály most és akadály lesz!! Amíg ez van annyi!!
lucabrasi
2016. szeptember 03. 11:32
Nincs mese elvtársak. MEG KELL ÚJULNI:DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!