Mit szeressenek rajta?

2016. szeptember 02. 07:33

Miközben a rezsim szemérmetlen mohósággal húzza fel az ország legkisebb szegletében is uralmának várfalait, átgázolva mutyik pocsolyáin, az ellenzék romok között bóklászik és jajveszékel.

2016. szeptember 02. 07:33
Tamás Ervin
Népszabadság

„Mert miközben a rezsim szemérmetlen mohósággal húzza fel az ország legkisebb szegletében is uralmának várfalait, átgázolva mutyik pocsolyáin, az ellenzék romok között bóklászik és jajveszékel, láthatóan még arra sincs ellenszere, hogy csattanós választ, reakciót, értékelhető tettet csiholjon ki magából válaszul arra, amit vele művelnek.

A csuklóztatáson már jóval túl vannak, az illemhelyeket mosatják velük, ők meg pihenőidőben irodafolyosókon, épületek előtt beszélnek mindenféle mikrofonba, majd hazatérnek és egymást csepülik. Szegény Kerék-Bár-czy mélyülő véleménykülönbségeket követően, csalódottan hagyja ott a DK-t, mert az nem képes középre nyitni. De hogyan nyithatna Gyurcsánnyal, ha Bajnait is ellökték onnan? Néhány jobb sorsra érdemes fiatal küzd, harcolna, csak bázisa nincs. Az ellenzék számára több mosásban összement sajtó elsősorban a viszályra vevő, azokra a kijelentésekre, amelyek miatt naponta összeugraszthatók az egymásba is belefáradt politikusok.

A szomorú vagy zavarosan magyarázkodó nyilatkozatokon túl kéne végre lépni, lásd most éppen a kvótanépszavazás, amely így inkább megkerülős, túlbonyolított magyarázkodás, mint karakán és érthető kiállás. Folyton-folyvást nekibuzdulni, sóvárogni, majd búsan egy helyben topogni unalmas, és mást sem vet fel, mint az ominózus kérdést: mit szeressenek rajtuk? Milyen embereket, példákat, történeteket képesek hitelesen felmutatni, hogy elvekről ne is beszéljünk. Mihez kérik a hűségemet? Kommünikék kevéssé »szerethetők«, de még aláírásgyűjtő kitelepülések sem alkalmasak rá, hogy szignókon kívül mást is begyűjtsenek. (Láthatóan azt sem kiugró sikerrel.) Mit szeressek rajtatok, miért álljak közétek, miért vállaljak szankciót, előmeneteli gátat, megbélyegzést azért, mert testestől-lelkestől veletek vagyok? Halkabban, surranó pályán kiállni eszméért, igazságért, nagyobb toleranciáért nélkületek is lehet – a többségnek ez a bátorságpróba maximuma. A ti vérszegény kiabálásotokhoz csatlakozni még azoknak a civileknek sem fűlik a foguk, akik tüntetéseiken kérik a pártzászlók otthon hagyását – s tévedtek, ha azt hiszitek, hogy a szexisség hiányzik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2016. szeptember 02. 17:28
Merjetek kicsik lenni.
Héja
2016. szeptember 02. 17:28
"Rezsim..." "Szemérmetlen mohóság..." "Uralom..." Szerző van olyan ostoba, mint ballibero elvbarátai. Zavaros, magyartalan cikkéből csak az derül ki, hogy őtollnoksága el van keseredve.Lássuk be feleim, minden oka megvan rá.
imres
2016. szeptember 02. 16:32
"Mit szeressek rajtatok, miért álljak közétek, miért vállaljak szankciót, előmeneteli gátat, megbélyegzést azért, mert testestől-lelkestől veletek vagyok?" Mert te vagy a párt ökle, Bélám. Elég hülye is vagy hozzá.
Bokros Birka
2016. szeptember 02. 15:09
A rezsimező Gyurcsótányista baráti népszabó, akiknek meg kell mondani, mit kell írni a vörös náci hatalomért. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!