Mi lenne, ha tavaszra nem maradna Fidesztől független magyar sajtó?

2016. október 15. 18:46

A Népszabadság bezárása, a Fidesz elmúlt években folyatott médiapiaci hadjárata, és Simicska plakátbizniszének kicsinálása után, sokan azt sejtik, nem lesz ennek itt és most vége. Mi történne, ha tavaszra nem maradna a Fideszén kívül sajtó Magyarországon?

2016. október 15. 18:46
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Mi történne, ha Spéder Zoltán, akihez feltehetőleg még mindig tartozik az Index, rákényszerülne a lap eladására, vagy ha már más a tulajdonos, őt döntéshelyzetbe kényszerítenék? Túlél és szövetséget köt, vagy tovább finanszírozza médiatermékeit, utóbbi esetben pedig ugyanúgy járna, ahogy Simicska: elveszik a pénzügyi forrásait a cégeinek állami és piaci megrendeléseinek felszámolásával. Mi történne, ha eladnák az Indexet egy offshore-cégnek, vagy egy Fidesz-közeli vevőnek? Mi történne, ha bedőlne a Hír TV és a Magyar Nemzet?

Mi lenne, ha mindeközben a vallási csoportok kezében lévő médiatermékeket választás elé állítanák? Velünk vagytok, vagy ki lesztek csinálva?

Mi lenne, ha a Fidesz európai politikájában arra készülne, hogy alkupozícióba kerüljön a németekkel, és a menekült-, illetve EU-ellenes kampány visszafogásáért cserébe, valamint a német cégek paksi bizniszbe és a kínaiakkal közös Budapest-Belgrád vasútvonal építésébe való bevonásáért cserébe az RTL Klub valamiféle elkaszálását kérnék? Annak az RTL Klubnak, amely most vette meg a Nők Lapját és a 24.hu-t is kiadó Centrál Médiacsoport teljes online portfólióját.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kowecses
2017. április 17. 19:58
Független sajtó? Pl. az Új Ember, jóanyám újságja már 1957 -ben is független volt.
Sulammit
2017. január 09. 17:33
Mikor lesz belőled újságíró? Jó Újságíró?
Incevince
2016. november 27. 02:20
ezek olyan hülyeségek ehhez ész nem kel mert a kádár rendszerben aki valamilyen magas,közép vagy iskola titkár funkciot töltött be annak párt tagnak kellet lenni ennyi
Incevince
2016. november 27. 02:20
Orbán telhetetlen rendszere kénytelen etetni csicskásait nehogy ellene forduljanak pedig enek meg lesz még nagy böjtje a szánalmasan ócska ostoba hazaáruló magyar elit részére is nem gondolod
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!