Mi történne, ha Orbán elveszítene egy parlamenti választást?

2016. október 03. 21:05

A kormányfő veszítenivalója tehát összehasonlíthatatlanul nagyobb lenne, mint akár a szocialisták népszavazási kezdeményezése, akár a kvótareferendum érvénytelensége esetében volt.

2016. október 03. 21:05
Panyi Szabolcs
Index

„2016-ban azért a népszavazás intézményét erőszakolták meg kétszer, mert idén épp népszavaztunk. Következőnek, legkésőbb 2018-ban azonban már parlamenti választás jön, a főszereplők és hajlamaik változatlanok lesznek. Ahogy a migránsoknak állítólag a természetében van, hogy erőszakoskodjanak az asszonyainkkal és a lányainkkal, úgy a tapasztalatok azt mutatják, választások esetében meg a fideszes politikusokkal nem árt vigyáznunk. (...)

Képzeljük el a következő helyzetet. A 2018-os parlamenti választás estéjén az adatok azt mutatják, hogy a Fidesz első helyen végez, de nem szerez abszolút többséget, és nem tud egyedül kormányt alakítani. Az ellenzéki pártok, a baloldal és a Jobbik már jó előre kizárja, hogy Orbán segítségére siessen. Azt viszont nem, hogy egy technikai koalíciót alkotva, egy ideiglenes miniszterelnök vezetésével nekifogjanak a NER felszámolásának. A kormányfő veszítenivalója tehát összehasonlíthatatlanul nagyobb lenne, mint akár a szocialisták népszavazási kezdeményezése, akár a kvótareferendum érvénytelensége esetében volt. 

Egy parlamenti választás várható elbukásakor vajon:

  • A Fradi-közeli kopaszok miféle választási irodás akcióihoz nem lenne semmilyen körülmények között köze Kubatovnak?
  • Milyen kérésekkel nem fordulna soha a titkosszolgálatokhoz Németh Szilárd, mondjuk akkor, ha Soros-pénzeket is kapó civilek a választás tisztaságáért aggódnak? 
  • Mit nem állítana soha egy elbukott választás politikai érvényességéről Gulyás Gergely?
  • És végül: ki lenne az a pódiumon állva, aki sűrű szabadkozások közepette figyelmeztetné rá Orbán Viktort, hogy esetleg még a korábbiaknál is vastagabb vörös vonalhoz közelít?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. október 04. 14:45
Nem fog bukni Orbán. Ha megunja abbahagyja, de az még odébb van.
Sulammit
2016. október 04. 13:35
Szabolcs! "rá" nélkül.
krakken96
2016. október 04. 11:31
eléggé lehetséges de a baloldal semiképpen nem fog koalicióra kerülni,semmiben nem ertenek egyet.viszont a Fidesznek sokkal nagyobb vesztenivalója van, 14ben sokan meg azert is szavaztak rá egyreszt mert valos alternativa nem volt,illetve sokan gondolhattak hogy adnak meg egy eselyt, egy ciklus nem eleg de a demokraciak torteneteben nemigen volt meg olyan hogy egyetlen csoport akar 3 ciklusig is kormanyozzon.
puszika
2016. október 04. 11:17
Ne álmodozz pubi!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!