Szavazatom

2016. október 06. 12:24

A megoldás az az út, amit valaha élt őseink is jártak, míg el nem pusztította őket a versengő, fehér kultúra, ez az út pedig a megosztás és együttműködés útja.

2016. október 06. 12:24
Radnóthy Szabolcs
radnothy.tumblr.com

„Az európai kultúra, a fehérek kultúrája a kizsákmányolás, felhalmozás és kerítésépítés kultúrája. Mindezt versengő szellemisége miatt teszi, mert azt hiszi, csak az erősebb maradhat életben. A kizsákmányolás azonban megszüli az éhező tömeget, aki, ha nincs vesztenivalója, megindul és elveszi a jussát. Nem születhet jó megoldás, ha kerítéssel elzárom magam tőlük, mert akkor önmagam foglya leszek. Szintén nem születhet jó megoldás, ha egy másik kultúrát arra kényszerítek, hogy integrálódjon egy tőle teljesen idegen kultúrába. Megmondani egy nomád indiánnak, hogy itt a kapa holnaptól áss! Hagyd el otthonod, szokásaid, és legyél európai. Soha nem lesz az!

A megoldás bennünk, »modern, civilizált« emberekben van. Itt a lehetőség, hogy felnyissuk végre a szemünket és észrevegyük: az erő, a fegyver, a gazdasági hatalom, a kizsákmányolás és felhalmozás el fog pusztítani minket és nem hozza vissza soha a nyitott bejárati ajtó idilli képét. Éppen az egymással való versengés késztet arra, hogy bezárjam az ajtóm előtted! De ha elfogy az élelmed és nincs hol aludnod, kopogsz az ajtómon egyszer, kopogsz kétszer, és ha nem segítek, rám töröd az ajtót. Építhetek akármekkora kerítést, többet is egymás mögött, vagy te pusztítasz el, vagy a bűntudatom.

A megoldás az az út, amit valaha élt őseink is jártak, míg el nem pusztította őket a versengő, fehér kultúra, ez az út pedig a megosztás és együttműködés útja. Ha mindenkinek jut elég, nincs miért lopni, ha segítek neked, te segítesz nekem. Nincs szükség kerítésre. Mindez csupán gondolkodásmód kérdése!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adam
2016. október 06. 17:39
Lassacskán csak ki lesz mondva. A fehér kultúrával van a probléma. Meg a fehér emberrel.
Paxillus
2016. október 06. 15:48
Az egész posztot a hátamra fogom tetováltatni. Annyira megható és okos is egyben. Ajánlanám ezzel felvételizni valamelyik amerikai katonai egyetemre !
kispufi
2016. október 06. 15:11
"ez az út pedig a megosztás és együttműködés útja" természetesen, mihelyt megvan, hogy mi az a feladat, aminek megoldását meg kell oldani együttműködve, egymás között megosztva. tipikusan ez az attitűd láttatta az elmúlt évtizedekben is az eszközöket végcélnak - és lám, most is.
karakán
2016. október 06. 15:08
Mostanàban elég sok ilyen fehérellenes,àlszent àlnaiv de képmutato uszito cikkel talàlkozom...nem véletlen..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!