„Nincs jobb”

2016. november 15. 07:24

A felmérésből következő legfontosabb tanulság, hogy két jelentős csoportosulást képtelenek megszólítani napjaink politikai erői. A magukat polgári gondolkodásúaknak vallók otthontalanságán nem csodálkozhatunk.

2016. november 15. 07:24
Pethő Tibor
Magyar Nemzet

Visszatérő tapasztalat, hogy magánbeszélgetésekben rendre elfogynak az érvek, ha mindez szóba kerül. A Fidesz mellett máig kitartók legutolsó, kétségtelenül cáfolhatatlan, személyes ízű argumentuma szinte minden esetben annyi, hogy »sok minden taszít, de nincs jobb«.

A »nincs jobb« varázsszó. A fásultság jele, amely ideig-óráig még a táborban tartja a csalódottakat. A »nincs jobb« élménye érhette el azoknak az utóbb kiábránduló baloldali konzervatívoknak a nagy részét is, akik hasonlóképpen nem találnak számukra valóban vonzó programot kínáló, hiteles politikai erőt. A látványosan megöregedett, a szociáldemokrácia hívószavát évtizedeken át szintén »politikai termékként« használó, az ötvenhatos forradalmat gyalázókat a soraiban pátyolgató MSZP, vagy a demagógiát céljai érdekében a legváltozatosabb módon hadra fogó Gyurcsány-párt esetében ezen nem is csodálkozhatunk. Gondolkodó embernek mindez valóban nem jelenthet alternatívát. Kétségtelen viszont, hogy a kis pártok sem tudnak kitörni, kormányképes lehetőséget felmutatni. Nem véletlenül hallgattunk mindeddig a Jobbikról. A párt ugyanis, mint a felmérés mutatja, még egyáltalán nem vonzó sem a polgári felfogást vallóknak, sem a bizonyos szempontból a tőlük nem is annyira távol álló baloldali konzervatívoknak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. november 15. 16:49
Valamivel magyarázni kell az ellenzék tehetetlenségét,gondolattalanságát,sunyiságát.Ezt most Pethő megtette. Nem véletlenül a MN-ben. Amúgy meg Pethőnek a vidékről segédfogalma sincs!!!!
catalina9
2016. november 15. 12:57
Aegopolis [Hozzászóló kiszűrése] 2016. november 15. 08:48 Vákuum van, amit a Jobbik láthatóan szeretne betölteni, kérdés, hogy ki hiszi el nekik az irányváltást, és mire lesz elég másfél év." Olyan nagy vákum azért nincs, de azért a Jobbik szeretné kitölteni. Vona rájött arra, hogy a Fideszen nem tud fogást találni, sőt a Fidesz erősödik, a Jobbik meg gyengül. Egy megoldás maradt, a hazaáruló balosokkal fog össze a Jobbik, hogy le tudják váltani a Fideszt. Erre egyébként már régóta történtek az utalások Debreczeni Józseftől, Kőszeg Ferencig és nyugodtan mondhatjuk, hogy a balosok részéről van fogadókészség. Persze ehhez egy kicsit szalonképesebbnek kell lenni, hát erre van a cukisodás, néppártosodás, az ATV –ben hercigeskedés, ezért kell vállalni a hazaárulást, ezek kellenek ahhoz, hogy Soros György is rábólintson a frigyre. Ezért kellett az egyik legegyenesebb figurát, Novák Elődöt félreállítani egyrészt, hogy ne akadályozza a gerinctelen csúszást-mászást, másrészt figyelmeztesse a többieket, hogy vigyázzatok, mert ti is így járhattok. No persze mindkét fél tudja, hogy a kényszerházasság elhálása nem lesz könnyű, így hát a Jobbik arra számít, hogy az akkor ellenzékbe kerülő Fidesz majd a Jobbikot fogja támogatni a balosokkal szemben. A Jobbik már jó előre elkezdte feszegetni magát egyrészt, hogy mutassa a balosoknak, hogy milyen erős, másrészt a fideszesek felé, hogy milyen kulcspozícióban van a kétharmados ügyekben. Nem véletlenül próbálta rongálni a korábban a Jobbik által javasolt népszavazást, ahelyett hogy ő maga indította volna el az aláírásgyűjtést. Nem véletlenül próbálta meghekkelni a szintén általa javasolt alkotmánymódosítást. Mindenhol betett ahol csak tudott, mégpedig ocsmány, képmutató módon.
catalina9
2016. november 15. 12:51
totális blődli...minek ilyen hígított víz cikket írni?
Mich
2016. november 15. 10:44
„Nincs jobb” = tény! De a Kormány részéről folyik a munka az ország egyenesbe hozásán és a nemzetépítésen. Miközben a 8-10 ellenzéki párt csak a kormánydöntésről és az azt követő Szabadrablásról álmodozik....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!