Megúszni a rendszerváltást

2016. november 23. 20:46

A bukófélben lévő, de önmagát örökéletűnek gondoló MSZMP reagált így a nyolcvanas évek végén-legvégén az ellenzék felbukkanására, követeléseire.

2016. november 23. 20:46
Seres László
Seres László
HVG

„»Felnyílt a szemem, a rendszer nem működik« – hallhattuk Hosszú Katinkától emlékezetes sajtótájékoztatóján, amelyen széttépte az úszószövetség neki megajánlott, 12 milliós promóciós szerződését. A nemzet kedvenc olimpikonja előtte is, azóta is számos alkalommal elmondta, leírta, hogy működésképtelen, merev, korrupt, elavult az a rendszer, amelyben a magyar úszók edzeni, olimpiára készülni kénytelenek. A szövetség akkor is, most is elmondta, hogy nem érti, mi a baj – ezt el is hisszük neki.

A helyzet mostanra annyiban változott, hogy Hosszú kemény, keserű hangú nyilatkozata ("az egész rendszer érdekek mentén szerveződik") és hét pontja óta nagyon úgy tűnik, tényleg meg vannak számlálva Gyárfás Tamás elnöki napjai. Czene Attila (»diktatúra van a Magyar Úszószövetségben«) vagy Seszták Miklós hatalomátvételének azonban alapvetően akkor van értelme, ha az úszószövetségi Kádár-korszakot nem egy felpuhult peresztrojka-szocializmus követi, hanem valódi rendszerváltás.

Ha valaki nem értené, milyen típusú vita zajlik éppen az úszószakmában, az olvassa el figyelmesen azt a nyilatkozatot, amellyel Gyárfásék a lázadó úszók hét pontjára reagáltak. Ismerős a nyelvezet, a stílus? Hát persze. A bukófélben lévő, de önmagát örökéletűnek gondoló MSZMP reagált így a nyolcvanas évek végén-legvégén az ellenzék felbukkanására, követeléseire.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. november 24. 23:34
Az van, hogy a Szlovák úszószövetség sem a Biotech-kel szerződött. Áll a bál ott is.
Aerion
2016. november 24. 14:28
Az ilyen seres-féle alakok ma, a balliberalizmus undorítóan büdös oszladozó hullája mellett is arról álmodnak, hogy életerős emberek, akik szarrá verik az ellenségeiket, még egy jót röhögnek is hozzá, aztán hazamennek szépen megvacsorázni. Hihetetlenül ingerlő, hogy ezek az alakok még mindig itt tartanak, hogy övék a jövő, hogy majd ők, és csak ők mondják meg mi a helyes, mi a követendő és mi fog történni. Mintha nem járt volna le az idejük, és nem lennének önkezük által hóhérkézen. Kommunistáznak a világ legrosszabb kommunistái, és még csak a tudatában sincsenek, hogy kommunisták, mert megölték a saját szülőanyjukat egy rossz kurváért. Az emberiség szemete, mocska ez a társaság.
tango47
2016. november 24. 11:02
..."az egész rendszer érdekek mentén szerveződik" Egy hülyeséget az ismétlés még nem tesz nem-hülyeséggé. Tessék mondani már egy olyan rendszert, ami nem érdekek mentén szerveződne!
Mich
2016. november 24. 10:17
Haha... a bolsi bolsizik, csak most Gyárfáson keresztül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!